Türk musikisi öğrencilere tanıtılıyor

Türk musikisi öğrencilere tanıtılıyor -Edirnede Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu işbirliğinde öğrencilere Türk musikisini tanıtmak ve sevdirmek amacıyla konserler düzenleniyor -Edirne Milli Eğitim


EDİRNE (A.A) - Edirnede öğrencilere Türk musikisini tanıtmak ve sevdirmek amacıyla konserler düzenleniyor.
     Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu işbirliğinde yürütükleri proje kapsamında, lise öğrencileri için Türk musiki eserlerinin seslendirildiği konserler düzenlediklerini söyledi.
     Türk musikisinin çok zengin değerlere sahip olduğunu belirten Özcan, Batıda kraliyet okullarında okutulan köklü bir müzik türüdür. Bunun unutulmasını önlemek amacıyla çocuklarımızla sanatçılarımızı buluşturalım dedik. Kendi değerlerini özümsesinler diye düşündük. Her ay 5 okulumuzda, Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu konser veriyor. Bu eğitimin nesiller arası kültürel mirasın aktarımı açısından önemli bir işlevi var diye konuştu.
     Özcan, konserlerde geleneksel sazların da tanıtıldığını, öğrencilerin konserleri ilgiyle izlediğini kaydetti.
     Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü Fadıl Atik de konserlerin, Türk müziğinin yeni nesile aktarılması için güzel bir fırsat olduğunu belirtti.
     Konserlere ön yargıyla gelen öğrencilerin bile salondan mutlu ayrıldıklarını ifade eden Atik, Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler gayet güzel. Dolayısıyla biz de Kültür Bakanlığı Türk Müziği korolarının misyonunu yerine getirmiş oluyoruz. Umarım bu ilgi artarak devam eder dedi.
    
     -Öğrenciler topluluğa eşlik ediyor-
    
     Sanat Yönetmeni Furkan Bilgi yönetiminde düzenlenen konserlerde seslendirilen eserlere eşlik eden öğrenciler, geleneksel Türk sazlarını da tanıyor.
     Konsere katılan Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinden Selen Tasmalı, Türk Sanat Müziğinin popüler müzikler nedeniyle unutulmaya başladığını, konserleri müziğin hatırlatılması açısından yararlı bulduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Türk musikisi öğrencilere tanıtılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER