Türk Kızılayı Erzincan Mineralli Su İşletmesi

Türk Kızılayı Erzincan Mineralli Su İşletmesi temel atma töreni (1) -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Bu millete acılar yaşatabilirsiniz, masum insanları, çocukları öldürebilirsiniz, kahpelik, kalleşlik yapabilirsini


ERZİNCAN (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bu millete acılar yaşatabilirsiniz, masum insanları, çocukları öldürebilirsiniz, kahpelik, kalleşlik yapabilirsiniz ama bu milleti, bu ülkenin insanlarını birbirine düşman etmeye gücünüz asla yetmeyecektir dedi.
     Yıldırım, Türk Kızılayının Erzincan-Erzurum karayolunun 7. kilometresindeki Erzincan Mineralli Su İşletmesinin temel atma törenine katıldı. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, yolların kralının değil, kuralının olacağını söyledi.
     Sürücülere kurallara riayet etmelerini tavsiye eden Yıldırım, Biz sizi çok seviyoruz. Geçtiğimiz bayramda tatile giden, bayrama giden vatandaşlarımızın sayısında çok artış oldu, iki katına çıktı. Ama ne oldu biliyor musunuz- Kazalarda ve ölümlerde yarı yarıya azalma oldu. İşte yolların marifeti. Yolları böldük, hayatları birleştirdik diye konuştu.
    
     -Terör olayları-
    
     Milleti ve ülkeyi bölmeye çalışan gafillere de seslendiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bu ülkeyi bölmeye, bu milleti birbirine düşürmeye sizin de gücünüz yetmez, efendilerinizin de gücü yetmez. Bu millet, 1071 yılından beri bu topraklarda kader birliği yaptı. Sen Kürtsün demedi, sen Türksün demedi, sen Alevisin demedi, Sünnisin demedi. Bir olduk, beraber olduk, savaşları beraber kazandık. Tasada, kederde birlikte olduk. Sevinçte birlikte olduk. Bu birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar elbet pişman olacaklar, perişan olacaklar. 75 milyonun duası, desteği, birliği ve kardeşliği onu bir kaşık suda boğacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Bu millete acılar yaşatabilirsiniz, masum insanları, çocukları öldürebilirsiniz, kahpelik, kalleşlik yapabilirsiniz ama bu milleti, bu ülkenin insanlarını birbirine düşman etmeye gücünüz asla yetmeyecektir.
     Bakan Yıldırım, acılar yaşansa da birlik ve beraberlik ruhunu muhafaza ederek, terör belasını ülkenin gündeminden çıkaracaklarını söyledi.
     Milletten moral değerlerini yüksek tutmasını isteyen Yıldırım, teröre karşı verilecek en büyük mesajın bu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Diyorlar ki Sayın Bakanım bitirin şu terörü, niye duruyorsunuz- Peki nasıl bitireceğiz- Vurun, nerede görürseniz vurun- diyorlar. Devlet terörün yaptığını yapamaz, Türkiye bir hukuk devletidir. İnsanlarımızın canı, malı, özgürlüğü, güvenliği, teminat altındadır. Biz terörün yaptığı kahpeliği yapamayız. Ülkeyi bölmek isteyenlere, buyurun bölün mü- diyeceğiz. Dediklerine boyun mu eğeceğiz, elbette ki eğmeyeceğiz. Hukukun içinde kalacağız, yılmayacağız, yorulmayacağız, mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Biz biliyoruz ki, onların efendileri kim olursa olsun, bizim arkamızda duası, desteği olan 75 milyon Türk milleti var. Başımızda ay yıldızlı bayrağımız var.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Erzincan Mineralli Su İşletmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER