Türk Kızılayı Afyonkarahisar Mineralli Su İşletme

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Mineralli Su İşletme Müdürü Başpınar: Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, ABD, Irak ve Suudi Arabistana maden suyu gönderiyoruz


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türk Kızılayı Afyonkarahisar Mineralli Su İşletme Müdürü Mehmet Başpınar, Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, ABD, Irak ve Suudi Arabistana maden suyu ihraç ettiklerini bildirdi.
     Başpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, günde 2 milyon 500 bin şişe maden suyu ürettiklerini belirtti.
     Tesiste 156 kişinin çalıştığını ve yılda 600 milyon şişeye yakın üretim gerçekleştirdiklerini ifade eden Başpınar, şöyle devam etti:
     Türk Kızılayı Mineralli Su İşletmeler Müdürlüğü olarak 6 çeşit meyve aromalı, iki çeşit de meyve sulu ürünümüz var. Bir ürün konsepti oluşturduk. İçinde meyve suyu bulunan maden suyu ile karıştırılmış bir su piyasaya sunduk. Elma ve narlı olarak da ürettik.
     Maden suyunun, su gibi sofralarda tüketilmesini istiyoruz. Bunun için de bir liralık pet ürünler ürettik. Bu pet ürünlerin sofrada, yemekte ve restoranlarda tüketilmesini arzuluyoruz. Türk Hava Yollarına, askeri birliklere pet ürünler veriyoruz. Son iki yılda ciddi anlamda büyüdük ve pazarımızı genişlettik. Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, ABD, Irak ve Suudi Arabistana maden suyu gönderiyoruz.
     Başpınar, Türk Kızılayı Derneğine bağlı olduklarından sadece maden suyu üretimi yapmadıklarını, afetlerde de görev aldıklarına işaret ederek, son olarak Afyonkarahisardaki patlama sonrası görevlilere, şehit ve yaralıların ailelerine su, ekmek ve yemek takviyesinde bulunduklarını ifade etti.
     Kütahyanın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011de meydana gelen deprem sonrasında çalıştıkları bilgisini de veren Başpınar, Deprem bölgesine ilk çadırı kuran, Mineralli Su İşletmeleri Müdürlüğüdür. Yani minareli suyun yanı sıra Türk Kızılayının afet işleriyle de uğraşıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Afyonkarahisar Mineralli Su İşletme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER