Türk Kızılayının kuruluşunun 144. yıl dönümü

Türk Kızılayının kuruluşunun 144. yıl dönümü -Eceabat Kaymakamı Akçay ve bazı daire amirleri Türk Kızılayı Eceabat Şubesi Başkanı Genliki ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay ile bazı daire amirleri, Türk Kızılayının kuruluşunun 144. yıl dönümü dolayısıyla, Türk Kızılayı Eceabat Şubesi Başkanı Yurdanur Genliki ziyaret etti.
     Kaymakam Akçay, ziyarette yaptığı açıklamada, Türk Kızılayın zor zamanlarda ve yerlerde zor işleri başarıyla yaptığını söyledi.
     Türk Kızılayının organizasyonunun çağa uygun bir şekilde yükselerek devam ettiğini belirten Akçay, bunun en büyük örneğinin de Van depreminde görüldüğünü kaydetti.
     Türk Kızılayı Eceabat Şubesi Başkanı Yurdanur Genlik ise kurulduğu günden bu yana insanlığın ortak değerlerine taraf olan ve Türk halkının merhametini hiçbir ayırım yapmadan tüm insanlığa taşıyan, Atatürk Uluslararası Barış Ödülü sahibi Türk Kızılayının 144. yaşını coşku ve heyecanla kutladıklarını ifade etti.
     Ziyaretin sonunda Kaymakam Akçay, Yurdanura şehitlikleri tanıtan 3 boyutlu fotoğraflarının yer aldığı kitap hediye etti.
    
     Muhabir : Çanakkale / Mehmet Bayer
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Türk Kızılayının kuruluşunun 144. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER