Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi -Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Balcıoğlu: Milli Mücadele döneminde erkeklerle omuz omuza savaşmış fedakar Türk kadını, siyasette de elinden gelenin en iyisini yapacaktı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, Milli Mücadele döneminde erkeklerle omuz omuza savaşmış fedakar Türk kadını, siyasette de elinden gelenin en iyisini yapacaktır dedi.
     Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78inci yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli Valiliği Tören Alanındaki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından anıta çelen bıraktı.
     Balcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, toplumun yarısının kadınlardan oluştuğunu ifade ederek, devlet idaresinde ve sosyal hayatın her alanında kadınların aktif olarak yer alması gerektiğini kaydetti.
     Kadına özgü yorum, enerji ve dinamizim farklılığının toplumda hissettirilmesini isteyen Balcıoğlu, yasal olarak kadınlara verilen haklar olduğunu fakat bu durumu bilmeyen kadınlara konunun anlatılması gerektiğini söyledi.
     Balcıoğlu, Milli Mücadele döneminde erkeklerle omuz omuza savaşmış fedakar Türk kadını, siyasette de elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Kadınların yapılacak yerel seçimlerde daha fazla rol alması çok önemli dedi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER