Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü -Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Özbudak: -Kadın halen siyasette vitrin malzemesi olarak görülmektedir


BURSA (A.A) - Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Özbudak, Kadın halen siyasette vitrin malzemesi olarak görülmektedir dedi.
     Özbudak, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıldönümü dolayısıyla Bursa Barosu Başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında, kadınların karar mekanizmalarına katılım oranı bakımından Türkiyenin dünya sıralamasında çok gerilerde olduğunu öne sürdü.
     Geçen dönemde TBMMde 50 kadın vekil varken, şu an bu sayının 78e yükseldiği hatırlatan Özbudak, Artış umut verici olsa da oranın düşüklüğü ulusal bir ayıbımız olarak karşımızda durmaktadır. Dahası, kadın halen siyasette vitrin malzemesi olarak görülmektedir dedi.
     Özbudak, kadın adayların karar mekanizmalarında temsil kabiliyetinin sağlanması açısından yüzde 50 kota uygulamasını önererek, Türk kadınının kazanımlarını, hak ve özgürlüklerini geriye götürecek tüm fikir, uygulama ve düzenlemenin karşısında olmaya devam edeceğimizi yinelemek isteriz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER