Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıldönümü -Türk Kadınlar Birliği tarafından her yıl değişik bir ilde yapılan Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile ilgili kutlamalar bu yıl Denizlide yapıldı (


DENİZLİ (A.A) - Türk Kadınlar Birliği tarafından her yıl değişik bir ilde yapılan Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile ilgili kutlamalar bu yıl Denizlide yapıldı.
     Türkiyenin değişik illerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Denizliye gelen 550 kadın, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıldönümü kutladı.
     Delikliçınar Meydanında toplanan kadınlar, ellerinde Türk ve KKTC bayraklarıyla Valilik önüne kadar yürüdü. Denizli Belediyesi bandosu eşliğinde yürüyen kadınlara vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi. Denizli Valiliğine gelen Türk Kadınlar Birliği üyeleri, burada Atatürk anıtına çelenk koydu.
     Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, Atatürkün armağanı olan güzel Türkiyeyi aydınlık yarınlara taşımak için onun ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olacaklarını belirterek, Bunun için Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini koruyarak yaşamın her alanında eşit katılım, eşit temsilimizin sağlanması ve elde ettiğimiz hakların korunması ile geliştirilmesi için her türlü demokratik mücadelenin içinde olacağız dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER