Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yılı


KAYSERİ (A.A) - CHP İl Başkanı Sadık Atila, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Atila, mesajında, kadınların erkeklerle eşit düzeyde olmalarının, o ülkelerin uygarlık düzeylerinin en önemli göstergesi olduğunu vurguladı.
     Atatürkün ulusal kurtuluş savaşında canını ortaya koyan kadınları, uygar ülkelerden daha önce seçme ve seçilme hakkına kavuşturduğuna dikkati çeken Atila, Atatürk döneminde kadınların yaşamını çağdaş düzeye çıkaran devrimlerin günümüzde hemen her alanında ihlal edildiğini öne sürdü.
     Kadınlara yönelik şiddet ve baskıyı ilkel bir tutum ve utanç verici olarak nitelendiren Atila, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Günümüz Türkiyesinde kadınlarımızı hedef alan töre cinayetleri, en büyük sosyal yaralarımızdan biridir ve asla kabul edilemez, affedilemez. Günümüz Türkiyesinde kızlarımızın eğitimine yönelik engellemeler, kadınlarımızın iş yaşamında, sosyal yaşamda ve siyasette baskı altına alınmaları çağ dışı bir yaklaşımdır. Kadınlarımızın ulu önder Atatürkün öngördüğü çağdaş yaşam standartlarına kavuşturulmaları, eğitimde, iş yaşamında, sosyal yaşamda ve siyasette üst seviyelerde yer almaları, iktidarıyla, muhalefetiyle hepimizin ortak sorumluluğudur.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER