Türk Enerji

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Karapınar: -Eğer sendikalar, kamu çalışanlarının iş güvencesine sahip çıkmazlarsa o zaman kuruluş amaçlarını ve kendilerini inkar etmiş olurlar


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Enerji, Sanayi ve Madencilik, Hizmetkolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Enerji-Sen) Genel Başkanı Celal Karapınar, Eğer sendikalar, kamu çalışanlarının iş güvencesine sahip çıkmazlarsa o zaman kuruluş amaçlarını ve kendilerini inkar etmiş olurlar dedi.
     Karapınar, sendikalarının Zonguldak Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, kamu çalışanları arasında ek ücret ve görevsel olarak büyük farklılıklar yaratıldığını ileri sürdü.
     Devletin belirlediği bütün kuralları yerine getirenlerin devlet memurları olduğunu ifade eden Karapınar, şunları kaydetti:
     Memurlara, devlet adına iş yaptığı ve hizmet ettiği için iş güvencesi verilmiştir ama görüyoruz ki devletin memuruna anayasada belirlenmiş iş güvencesi bugün mevcut siyasi irade tarafından yok edilmeye, kaldırılmaya çalışılmaktadır. Siyasi irade eğer kamu çalışanlarını karşısına almak istemiyorsa onların iş güvencesiyle ilgili asla bir yaklaşım içerisinde olmamalı. Kamu çalışanlarının gerçek temsilcisi olan sendikalar buna müsaade etmeyecektir. Kamu çalışanlarının iş güvencesi sendikaların namus meselesidir. Eğer sendikalar, kamu çalışanlarının iş güvencesine sahip çıkmazlarsa o zaman kuruluş amaçlarını ve kendilerini inkar etmiş olurlar.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER