Türk Eğitim

Türk Eğitim-Senden imza kampanyasına destek


ANTALYA (A.A) - Türk Eğitim-Sen Finike Şubesi üyeleri, memurlara yapılan ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması amacıyla başlatılan dilekçe kampanyası kapsamında imza topladı.
     Türk Eğitim-Sen Finike şube Başkanı Muzaffer Kolak, ilçe postanesi önünde yaptığı açıklamada, emekli olmasıyla gelirde yaşanan düşüşün memurlar için emekliliği kabusa dönüştürdüğünü söyledi.
     Türk Eğitim-Sen olarak yaşanan adaletsizliği gözler önüne sermek, haksızlığa "dur" demek için Türkiye genelinde dilekçe kampanyası başlatıldığını anlatan Kolak, "hiçbir memurun emekliliği sefalete dönüşmesin" diye Başbakana dilekçe yazdıklarını ifade etti.
     Memurların mutlu emeklilik hayali kuramadığını, emekli olanların ise geçimini sağlamak için iş aramak zorunda kaldığını ileri süren Kolak, imza kampanyasıyla işçilerin emekli maaşlarının yüksekliğini değil, memurların emekli maaşı ve ikramiyelerinin düşüklüğünü ve yaşanan adaletsizliği dile getirmek istediklerini kaydetti.
     Bu nedenle, memurlar tarafından hazırlanan dilekçelerle haksızlığın giderilmesini iktidardan talep ettiklerini kaydeden Kolak, şöyle devam etti:
     "Bu dilekçeler, basit bir hak talebinin ötesinde bir feryat, bir haykırıştır. Emekliliği kabusa dönüşecek 2,5 milyon memurun ve 2 milyon dolayındaki memur emeklisinin gönülden dileğini ve yasal hakkını dile getirmektedir. Dilekçeler ile memurlarımız Emeklilikte sefalet kaderimiz olmasın diye haykırmaktadır. Yıllarca devlete hizmet ettikten sonra emekli olan memurlarımız ve emekli olacak memurlarımız, bu zulmü hak etmemektedir."
     Kolak, açıklamasının ardından Finikede sendika üyeleri tarafından toplanan imzaları Finike PTT şubesinden Başbakanlığa gönderdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER