Türk Eğitim

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Karadağ: -Amacımız Milli Eğitimde hak edenin atanması ve başarının artmasıdır


SİVAS (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Sivas Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, Amacımız Milli Eğitimde hak edenin atanması ve başarının artmasıdır dedi.
     Karadağ, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığının Yönetici Atama Yönetmeliğinin geçtiğimiz hafta resmi gazetede yayımlandığını anımsatarak, yönetmelikte okullara atanacak yöneticilerin yazılı sınavdan sonra mülakata da gireceğinin kararlaştırıldığını belirtti.
     Mülakatla yapılacak atamaların adil olmadığını savunan Karadağ, Yeni yönetmelikte mülakatla belli düşünce ve gruptan insanlar atanabilecektir. Hak eden hak ettiği yere atanamayacaktır. Bu haksız, adaletsiz yönetmeliğin iptali ve geri çekilmesi için çarşamba günü tüm illerden Ankaraya Milli Eğitim Bakanlığının önüne eyleme gidiyoruz diye konuştu.
     Muzaffer Karadağ, sendikalarının adaletin tecellisi için var olduğunu ifade ederek, Milli Eğitim camiamızda huzurun ve adaletin tecellisi için Türk Eğitim-Sen olarak uyarılarımızı yapıp yeni yönetmeliğe bu eylemle geri çekilmezse dava açacağımızı bildiriyoruz. Amacımız Milli Eğitimde hak edenin atanması ve başarının artmasıdır dedi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER