Türk dünyası ressamları buluştu

Türk dünyası ressamları buluştu -TÜRKSOYun 14 ülkeden 19 ressamı bir araya getirdiği 15. Ressamlar Buluşmasından ortaya çıkan resimler, başkentte sanatseverlerin beğenisine sunuldu


ANKARA (A.A) - TÜRKSOYun 14 ülkeden 19 ressamı bir araya getirdiği 15. Ressamlar Buluşmasından ortaya çıkan resimlerin yer aldığı sergi, Başkentli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
     Port Artda düzenlenen sergide, geçen seneki buluşmada üretilen eserler arasından birinci seçilen Kırımlı ressam Ramazan Useinova, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tarafından plaket takdim edildi.
     Useinov, daha önce ike kez Türkiyeye geldiğini ve TÜRKSOYun etkinliğiyle Türk dünyasının sanat ekseninde birleşmesinin çok güzel olduğunu ifade etti.
    
     -Ressamların buluşması ülke ülke gezecek-
    
     Ressamlar Buluşması etkinliği, bugüne kadar 200ü aşkın ressamı bir araya getirerek, TÜRKSOYun koleksiyonuna bin 200 eser kazandırdı.
     TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, TÜRKSOYun gerçekleştirdiği etkinliklerde ortaya çıkan eserlerin, Avrupadan Asyaya, Orta Doğudan Afrikaya pek çok ülkede sergilenerek, Türkiyenin tanıtımına katkı sağladığını belirtti.
     Purtaş, bu serginin de bir yıl boyunca farklı ülkelerde açılacağını kaydetti.
     Türk ressam Yaşar Çallı da TÜRKSOYun sanatın birleştirici yanıyla yalnızca ressamları değil, kültürleri de bir araya getirdiğini ve Türkiyeden kendisinin seçilmesinden büyük onur duyduğunu dile getirdi.
     Serginin açılışına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, KKTCnin Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ile çok sayıda sanatsever katıldı.
     TÜRKSOYun her sene farklı bir yerde gerçekleştirdiği Ressamlar Buluşması, bu yıl önemli turizm merkezlerinden Sapancada Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisine ait Doğa Parkta yapılmıştı.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Türk dünyası ressamları buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER