Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri

Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri -Şenliklere katılmak için çeşitli ülkelerden Eskişehire gelen, müzik ve folklor gruplarının temsilcileri, Vali Koçdemiri ziyaret etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Türk Dünyası Nevruz Şenliklerine katılmak için çeşitli ülkelerden Eskişehire gelen, müzik ve folklor gruplarının temsilcileri, Vali Kadir Koçdemiri ziyaret etti.
     Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) davetlisi olarak kente gelen grupları makamında kabul eden Vali Koçdemir, Gaspıralı İsmail Beyin Dilde, fikirde, işte birlik şeklindeki sözünü hatırlatarak, Bu ideali gerçekleştirdiğimizde, dünya çok daha güzel olacaktır dedi.
     Yunus Emrenin Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz sözlerini hatırlatan Koçdemir, Dünya bize kalmayacak ama biz bu dünyayı çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağız. Onların kendilerini daha iyi geliştirebildikleri bir dünyayı kurmak bizim elimizde diye konuştu.
     TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da, dünyaya büyük insanları kazandırmış bir şehir olan Eskişehirin aynı zamanda nüfusu bakımından genç bir şehir olduğunu hatırlattı.
     Kaseinov, Siz genç sanatçılar olarak Eskişehirin bu gençlik ordusuna katılıyorsunuz. Bu sizin için bir fırsattır ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından Azerbaycan, Çuvaşistan, Özbekistan, Tacikistan, Tıva, Altay, Kırgızistan, KKTC, Dağıstan, Kırım ve Başkurdistandan gelen grup temsilcileri, Koçdemire, ülkelerini temsil eden çeşitli hediyeler sundu.
     Sanatçılar ayrıca geleneksel müzik aletleri ile müzik dinletisi de gerçekleştirdi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER