Türk Diyanet Vakıf

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ünal: -Müslümanlar olarak yılbaşı bayramımız değildir. Yılbaşı sadece yılın değişmesidir. Biz yılların değişmesinde geçtiğimiz yılın nefis muhasebesi yapmak gibi bir algıya sahibiz. Onun dışında Hris


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Müslümanlar olarak yılbaşı bayramımız değildir. Yılbaşı sadece yılın değişmesidir. Biz yılların değişmesinde geçtiğimiz yılın nefis muhasebesi yapmak gibi bir algıya sahibiz. Onun dışında Hristiyan ve diğer din mensupları bugünü kutlayabilirler. Kendi bayramları olarak görebilirler o kendi bilecekleri iştir dedi.
     Ünal, Sendikanın Afyonkarahisar Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Sendikaların çalışanların hak ve menfaatlerine doğru ve meşru zeminlerde aranmasının aracı olduğunu belirterek, diyanet çalışanlarının bütün kamu çalışanları gibi üstlendikleri görevi ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olduğunu kaydetti.
     Ünal, şöyle konuştu:
     Devletin milletle kaynaşma ve hizmet etme noktası olan kamu çalışanları bu işlerini mevzuatlar doğrultusunda yaparlar. Amaçları da şehit kanlarıyla sulanarak yurt yapılmış bu cennet vatan ülkemizin her alanda yükselmesi ve ilerlemesine katkı sağlamaktır. Kurumlar hazırladıkları mevzuatlarla adaleti, hakkaniyeti, liyakati, kıdemi, verimi, çalışma barış ve huzurunu tesis etmeleri gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığınca şu kış gününde ve eğitim öğretimin devam ettiği bir zamanda müdür, vaiz ve şefleri rotasyona tabi tutması anlaşılır bir durum değildir. Çalışma hayatına, hizmetin gelişmesine ve verimine de bir katkı sağlamayacaktır. Yöneticiler adaletten asla ve asla ayrılmamalıdırlar. Özellikle görevini yapan, kendisine emanet edilen Devletin malını koruyan, aldığı maaşını hak eden kamu çalışanlarını her ne sebep olursa olsun ayrıma tabi tutamaz.
     Son zamanlarda sendikasından dolayı çalışanları ayıran, görevde yükselmelerinin önüne engel koyan, kurum değişikliklerinde problem çıkaran bir anlayışla karşı karşıya kaldıklarını savunan Ünal, bu anlayışı nefretle kınadığını belirtti.
    
     -Müslüman olarak yılbaşı bayramımız değildir-
    
     Ünal, her yıl yılbaşında değişik tartışmaların ortaya çıktığını söyledi.
     Yüzde 99u Müslüman olan bir milletin mensupları olduğumuzu ve son din olan İslam Dininin kuralları olduğunu vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:
     Bizlerde geçmiş dönemlerde Noel kutlansın mı- Kutlanmasın mı- diye tartışmalar oldu. Geçtiğimiz yılda bir ilçe müftümüzün Noelle ilgili açıklamaları oldu ve bazıları müftümüzü cahillikle suçladı. Buradan şunu açıkça söylemekte fayda vardır. Müslüman olarak yılbaşı bir bayramımız değildir. Yılbaşı sadece yılın değişmesidir. Biz yılların değişmesinde geçtiğimiz yılın nefis muhasebesi yapmak gibi bir algıya sahibiz. Onun dışında Hristiyan ve diğer din mensupları bugünü kutlayabilirler. Kendi bayramları olarak görebilirler o kendi bilecekleri iştir. Ancak bizim Türk Milleti olarak Müslüman bir millet olarak böyle bir kutlamanın içerisinde olmayacağımızı buradan ifade etmek istiyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Türk Diyanet Vakıf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER