Türk Büro

Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Dursun: Adalet çalışanları, herkese adalet dağıtırken kendileri için de adalet istiyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Dursun, Adalet çalışanları, herkese adalet dağıtırken kendileri için de adalet istiyor dedi.
     Dursun, bir grup sendika üyesiyle birlikte adliye binası önünde yaptığı açıklamada, adalet çalışanlarının haklarının birer birer ellerinden alındığını iddia etti.
     Adalet çalışanlarının, bu ülkede en zor şartlar altında çalışan kamu personeli olduğunu savunan Dursun, şöyle konuştu:
     Adalet hizmeti verenler, her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyorlar. Diğer memurlar gibi 4483 sayılı yasanın içine alınmak, hakim ve savcıların iki dudağı arasından kurtulmak ve adalet teşkilatında var olan kast sisteminin kaldırılmasını istiyorlar. Daha da önemlisi hür iradeleriyle hizmet vermek istiyorlar. Adalet çalışanları, herkese adalet dağıtırken kendileri için de adalet istiyor.
     Dursun, adalet çalışanları arasında fazla çalışma ücretlerinin kaldırılacağına dair endişeli bir bekleyişin hakim olduğunu dile getirdi.
     Adalet çalışanı olmadan adalet hizmeti verilemeyeceğini ifade eden Dursun, şunları kaydetti:
     Adalet çalışanlarına yapılan zulüm, nöbet ücretlerinin, havuz paralarının kaldırılmasıyla bitmemiş, şimdi de nüfusu 200 binin üzerindeki illerde çalışanlara ulaşım için ödenen bilet yardımlarının kaldırılması gündeme gelmiştir. Sendika olarak görevde yükselme, unvan değişikliği sınavıyla ilgili mağduriyetlerin giderilmesi, mübaşirlerin genel idare hizmetler sınıfına geçirilmesi başta olmak üzere Adalet Bakanlığının cumhuriyet başsavcılıkları, idare ve bölge idare başkanlıklarına 14 Kasım 2012 tarihinde yazdığı ulaşım gideriyle ilgili yazının ivedilikle geri çekilmesini istiyoruz. Adalet çalışanlarının bu mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda iş bırakma dahil olmak üzere her türlü demokratik tepkimizi koyacağımızı, yaşanacak olumsuzlukların sorumluluğunun adalet çalışanlarına bu haksızlıkları reva gören yöneticiler olacaktır.
     Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER