Turizm Haftası

Turizm Haftası -Elazığ Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen geziyle eski yerleşim yeri Harputta bulunan tarihi eserler, öğrencilere tanıtıldı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Turizm Haftası" kapsamında düzenlenen geziyle eski yerleşim yeri Harputta bulunan tarihi eserler, öğrencilere tanıtıldı.
     Geziye, Atatürk Anadolu Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Elazığ Lisesi, Mezre İlkokulu ve Ekrem Uzel İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk ve yetkililer tarafından öğrencilere tarihi eserler ile ilgili bilgi verildi.
     Öztürk, gezinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Turizm Haftası kapsamında Harputu öğrencilere tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.
     Harput Kalesi, içerisindeki bilimsel kazılar ve surların restorasyonu gibi konuların öğrencilere anlatıldığını aktaran Öztürk, "Burada amaçlanan şey, kişinin tarihine sahip çıkması" dedi.
     Elazığın turist sayısı olarak 2012 sonu rakamlarına göre tarihinde ilk defa 100 bini aştığını ifade eden Öztürk, bunun yetersiz olduğunu ve bu rakamları daha yukarı taşımak için öncelikli olarak potansiyellerini restore etmeleri gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER