Turizm acenteleriyle Yüz Yüze toplantıları

Turizm acenteleriyle Yüz Yüze toplantıları -İran, Irak, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistandan 100e yakın turizm acentesinin temsilcileri, MARKA öncülüğünde Sakaryada bir araya geldi -MARK


SAKARYA (A.A) - İran, Irak, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistandan 100e yakın turizm acentesinin temsilcileri, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) öncülüğünde Sakaryada bir araya geldi.
     MARKA öncülüğünde Doğu Marmarada turizmin geliştirilmesi amacıyla Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen Yüz Yüze toplantısında, Ortadoğu ülkelerinde faaliyet gösteren turizm acentelerinin temsilcileri Türk meslektaşlarıyla buluştu.
     MARKA Genel Sekreteri Erkan Aya, AA muhabirine, Arap ve Ortadoğu ülkelerinin turizm acenteleri ve tur operatörlerine görev bölgelerindeki turistik değerleri tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.
     Tanışma gezisinin gelecek sezonda Doğu Marmaraya daha çok turist gelebilmesi adına önemli olduğunu ifade eden Aya, Arap dünyasından gelen turistlerimizin sayısını en az iki katına çıkarmak istiyoruz. 300-350 bine çıkarabilirsek bu sene çok büyük bir başarı sağlamış olacağız. Dolayısıyla hedeflerimiz dünyada bölgemizin doğal güzellikleri ve saklı hazinelerine duyarlılık oluşturmak ve talep edilebilirliği kolaylaştırmak. Bu açıdan farklı bağlantılar yapılmaya başlandı. İran, Irak, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan gibi ülkelerden misafirlerimiz var ifadelerini kullandı.
     Doğu Marmaranın turizm potansiyelinin artırılmasına gayret ettiklerine dikkati çeken Aya, şunları kaydetti:
     Doğu Marmarada yıllık 2,5 milyonu aşkın kişiyi ağırlıyoruz. Yeni tanıtım çalışmalarımızda müdürlüklerimizle, valiliklerimizle ve belediyelerimizle yaptığımız çalışmalarla bölgemize 3 sene içinde 6 milyonu aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Bu noktada Arap dünyasına tur operatörü ve acentelerle yeni bir giriş yapmış oluyoruz. Özellikle hedef kitle olarak kültürümüze ve elimizdeki coğrafi güzelliklere duyarlılık gösteren hedef kitle Arap dünyası. Bölgemizin birbirinden farklı keşfedilmemiş ormanları, şelaleleri, dağları özellikle Arap dünyasında eksik olan bol su, yeşillik ve doğayı bolca sunduğumuz bir yer.
     Allah bunu bölgemize bolca vermiş. Bölgemizi Arap dünyasına tanıtarak ilk hedef kitlemizi Arap dünyasından seçtik. Arap dünyasının beklediği ve talep gösterdiği böyle bir coğrafyanın hemen karşılık bulacağını düşünüyoruz. Şu ana kadar yaptığımız temaslarla gittikçe bunun daha farklı bir şekilde yansıdığını görüyoruz.
     Bölgenin yaklaşık 400 milyon liraya yakın turizm yatırımı aldığını ifade eden Aya, etkinliğin turizm potansiyelini artıracağına inandıklarını sözlerine ekledi.
     (VKR-ÇAT-KMK)
<< Önceki Haber Turizm acenteleriyle Yüz Yüze toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER