Turgutludaki ücretli otopark uygulaması

Turgutludaki ücretli otopark uygulaması


MANİSA (A.A) - Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, ilçede başlayan ücretli otopark uygulamasının belediyeye gelir sağlamaktan çok, trafik sorununu çözmeyi amaçladığını söyledi.
     Orhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye tarafından açılan ihaleyi kazanan şirketin, 1 Aralık 2012 itibariyle, otopark olarak belirlenen caddelerde el terminalleriyle ücretli otopark uygulamasına geçtiğini belirtti.
     Trafik sorununun tüm büyük ilçelerde olduğu gibi Turgutluda da önemli bir sorun olduğunu ifade eden Orhan, Bu sorunun çözümünde en etkin yol ücretli otopark uygulamasıdır. Turgutlu ile aynı büyüklükteki ilçelerde de bu uygulamanın olduğu görülecektir. Otopark uygulaması ile amaçlanan belediyeye gelir elde etmek değil, ilçemizde var olan ve her geçen gün daha da büyüyen trafik ve park sorununun çözülmesidir dedi.
     Orhan, esnaf için trafik sıkışıklığı ve park yeri olmamasının birer sorun oluşturduğunu dile getirerek, uygulama ile dileyen herkesin istediği işyerinin önüne park ederek park sorunu yaşamadan alışverişini gerçekleştireceğini savundu.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Turgutludaki ücretli otopark uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER