Tunusun Ankara Büyükelçisi Rhouma:

Tunusun Ankara Büyükelçisi Rhouma: -Tunusta gerçekleşen devrimden sonra ilişkiler daha da güçlendi. Türkiye hükümetine Tunus devrimindeki desteklerinden dolayı teşekkür ederim


ANTALYA (A.A) - Tunusun Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Tunusta gerçekleşen devrimden sonra ilişkiler daha da güçlendi. Türkiye hükümetine Tunus devrimindeki desteklerinden dolayı teşekkür ederim dedi.
     Büyükelçi Rhouma, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Antalyada Vali Ahmet Altıparmakı makamında ziyaret etti.
     Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Rhouma, Antalyaya iki ülke arasındaki, özellikle ekonomi alanındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla geldiklerini söyledi.
     Tunusun Türkiyeye benzer bir tarihi paylaştığını ifade eden Rhouma, Kültürel olarak benzer özellikler var. En son Tunusta gerçekleşen devrimden sonra ilişkiler daha da güçlendi. Türkiye hükümetine Tunus devrimindeki desteklerinden dolayı teşekkür ederim diye konuştu.
     Tunus ile Türkiyenin şehirleri arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Rhouma, Tunusun Akdenizde olmasından dolayı iklim, tarım ve turizm olarak Türkiye ile benzerlikler taşıdığını kaydetti.
     Antalyanın turizm anlamında sürekli geliştiğini ve gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Rhouma, Bu nedenle Antalyanın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Antalyaya gelmemi sağlayan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu ve Antalya Girişimci İş Adamları Derneğine teşekkür ederim diye konuştu.
     Vali Altıparmak da ziyareti için Rhoumaya teşekkür ederek, Her şeyden önce Tunus bizim için dost, kardeş bir ülke. 300 yıllık bir tarihi birlikteliğimiz var. Birimizin gücü diğerimizin de gücüdür. Gelecekte bu etkileşimin devam edeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla ticaret, sanayi ve ekonomide birbirini kollayan ülkeler olmak zorundayız. Bu tür girişimlerin katkı sağlayacağını düşünüyorum dedi.
     İki ülke arasında ekonomik anlamda çok yoğun ilişki olmadığını, ancak Tunusun ekonomik potansiyeli düşünüldüğünde sürekli iyiye giden bir ilişki ağının olduğunu vurgulayan Altıparmak, şunları söyledi:
     İlişkilerimiz çok iyiye gidiyor. Birçok batı ülkesinin imrendiği bir ilişki bu. Bazı Batı ülkeleri bizim üzerimizden Tunus ile ilişki kurmak istiyor. Şunu biliyoruz ki Afrikadaki halklar sömürgeci olarak görmedikleri için bizi çok daha çabuk kabul ediyor. Tunusun beklentilerine her zaman destek vereceğiz.
     Ziyaretin ardından Rhouma ile Altıparmak, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tunusun Ankara Büyükelçisi Rhouma: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER