Tünelde dünya rekortmeni firma, Balıkesirde yatırım

Tünelde dünya rekortmeni firma, Balıkesirde yatırım planlıyor -İtalya, İsviçre, Avusturya ve Almanyayı birbirine bağlayacak 57 kilometrelik tüneli, Alpleri kazarak açan Alman firması, yatırım için Balıkesirde 23 bin metrekarelik alan


BALIKESİR (A.A) - Zafer Akpınar - İtalya, İsviçre, Avusturya ve Almanyayı birleştirecek olan dünyanın en uzun tünelini Alplerde açan Alman firması, yatırım için Balıkesirde 23 bin metrekarelik alan talep etti.
     Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Gökmen Zeytun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce yatırım için yer talebinde bulunan Çinli firmayla görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
     Zeytun, yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda 150 milyon dolarlık iplik üretimi üzerine yatırım yapmayı planlayan Çinli firmadan sonra tünel açma makineleri imal eden bir Alman firmasının da Balıkesire geldiğini anlattı. Gökmen Zeytun, Balıkesire yatırım yapmayı planlayan firmanın 23 bin metrekarelik arsa talebinde bulunduğunu bildirdi.
     Geçen haftaki yönetim kurulu toplantısında talebin karara bağlandığını vurgulayan Zeytun, şöyle devam etti:
     Talep edilen 23 bin metrekarelik parseli tahsis ettik. Arsa bedeli olarak 690 bin dolar yatıracaklar ve yatırım için ilk adımı atmış olacaklar. Firmanın üst düzey yöneticileri önümüzdeki günlerde Balıkesire gelecek ve son görüşmeleri yapacağız. Firma, tünel açma makineleri üretiyor. Her türlü tünel açma makinesi imalatı bulunuyor. Balıkesir, bulunduğu konum itibarıyla yabancıların giderek daha fazla dikkatini çekmeye başladı.
    
     -Dünyanın en uzun tünelini açtılar-
    
     Hızlı trenle İtalya, İsviçre, Avusturya ve Almanyayı birleştirecek olan 57 kilometrelik tüneli Alplerde açan makineyi üreten firma, aynı zamanda projeyi de yürütüyor. Gotthard Tüneli, ülkeleri birbirine bağlayacak büyük bir demiryolu projesinin en önemli kısmını oluşturuyor.
     Alman firmasının, Türkiyede de birçok projede imzası bulunuyor.
     Melen Projesinin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursadaki birçok projede ürettiği tünel açma makineleri tercih edilen firma, metro, demiryolu ve yollar, kanalizasyon, menfez, boru döşeme ve alt geçit için gerekli tünellerin açılmasında kullanılacak makineler imal ediyor.
     Dünya genelinde birçok önemli projede imzası bulunan Alman şirketi, bu alanda en büyük firmalar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Tünelde dünya rekortmeni firma, Balıkesirde yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER