Tunceli

Tunceli-Erzincan karayolunda şüpheli kova -İçerisinde patlayıcı olduğu tahmin edilen kovanın imhası için çalışma başlatıldı


TUNCELİ (A.A) - Tunceli-Erzincan karayolunda, içerisinde patlayıcı olduğu tahmin edilen kovanın imhası için çalışma başlatıldı.
     Tunceli-Erzican karayolunun 35inci kilometresindeki Alacık köyü yol ayrımı yakınlarında, dün akşam saatlerinde, yolun ortasına konulan ağaç dallarının arasında kabloların bağlı olduğu bir plastik kova bulunduğu bilgisini alan güvenlik güçleri, içerisinde patlayıcı olduğu tahmin edilen bu şüpheli kovanın imhası için harekete geçti.
     Pil ve kablo bağlantı düzeneği olan kovanın imhası için bölgeye askeri birliklerin sevk edildiği öğrenildi. Uzaktan kumandalı ya da tuzaklanmış bomba olabileceği değerlendirilen kovanın imhasına yönelik çalışmaların dikkatli bir şekilde yürütüldüğü ifade edildi.
     Bölgede başka tuzaklanmış patlayıcılar olabileceği ihtimaline karşı güvenlik güçlerinin tedbirli hareket ettiği, teröristlerin mayınlı ve silahlı saldırılarına karşı önlemlerin alındığı kaydedildi.
     Bomba imha uzmanı ekiplerin, bölgede gerekli kontroller yapıldıktan sonra Kobra tipi helikopterlerin güvenlik önlemleri altında şüpheli kovaya yaklaşacağı öğrenildi.
     Şüpheli kova nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolunda ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Pülümür Çayı kıyısındaki iki şeritli yolun açık olan bölümünden zaman zaman da bazı sivil araçların geçtiği görüldü.
     Aynı yerde 6 Temmuzda akşam saatlerinde yol kesen teröristler, durdurdukları 5 tırı yakarak bölgeden kaçmıştı. Teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede başlatılan operasyonlar sırasında, 8 Temmuzda Nazımiye ilçesi kırsalında teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu, 4. Komando Tugay Komutanlığında görevli uzman çavuş Ahmet Dağlı şehit olmuş, uzman çavuş Uğur Duran yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER