Tuncelideki patlama

Tuncelideki patlama -Afyonkarahisar Vali Vekili Ertürk, Tuncelide askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demirin baba evine taziye ziyaretinde bulundu -Baba İbrahim Dem


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Vali Vekili Ahmet Ertürk, Tuncelide askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demirin baba evine taziye ziyaretinde bulundu.
     Vali Vekili Ahmet Ertürk, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit ve İl Müftüsü Mustafa Kaya ile birlikte şehit Demirin Afyonkarahisar merkeze bağlı Köprülü köyündeki baba evine gitti.
     Vali Vekili Ertürk ve beraberindekiler, baba İbrahim Demir ile yakınlarına başsağlığı diledi.
     Gözyaşlarını tutamayan baba İbrahim Demir, oğlunun terhisine 35 gününün kaldığını, dönmesinin hemen ardından nişanlısıyla düğününü yapacaklarını söyledi. Tuncelide birkaç gün önce teröristlerin saldırıda bulunduğu karakolda oğlunun çatışmaya katıldığını, bu olayın ardından sık sık telefonla görüştüklerini aktaran İbrahim Demir, şöyle konuştu:
     Oğlum, komando olarak askere gittiği için sonra da karakol çavuşu olduğu için çok sevinmişti. Bize çatışmada komutanlarının yaralandığını, kendisinin yaralılara yardım ederek ateş hattından çıkardığını ve İzmirli bir arkadaşının şehit düştüğünü anlattı. Kendinde önemli bir yaralanma olmadığını ama komutanın ısrarı üzerine psikolojik olarak etkilendiğinden Tuncelideki hastaneye gönderileceğini söyledi. Hastaneye gidiyor diye kargoyla pijama gönderdik, şehit haberi geldi. Vatanın her karış toprağında atalarımın şehit kanı var. 16 yaşındaki diğer oğlumu da vatana veririm, kendimi de. Onlara oh olsun dedirtmeyeceğiz.
     Şehit Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demirin cenazesinin Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına bağlı askeri hava alanına getirilerek, törenin düzenleneceği Köprülü köyüne götürüleceği, ikindi namazının ardından toprağa verileceği belirtildi. Cenaze törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun da katılacağı bildirildi.
     Öte yandan Afyonkarahisar Valiliği tarafından şehit evinin önüne taziye çadırı kurulurken, cenaze merasiminin düzenleneceği köy meydanında da iş makineleriyle düzenleme yapıldı.
     Tuncelide dün düzenlenen terörist saldırıda 2si uzman çavuş, 4ü er, biri sivil vatandaş olmak üzere 7 kişi şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Ekip - Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tuncelideki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER