Tuncelide tırtılla mücadele için doğaya keklik

Tuncelide tırtılla mücadele için doğaya keklik bırakıldı


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide son dönemde ormanlarda görülen ve ağaçlara zarar veren tırtıllarla mücadele çalışmaları kapsamında doğaya keklik bırakıldı.
     Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü, hem ormanlara zarar veren tırtıllarla mücadele etmek hem de keklik popülasyonunu artırmak için doğaya keklik bırakıyor. Orman muhafaza memuru Cömert Arbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kış mevsiminin ağır koşullarda geçmesinin keklik popülasyonunu etkilendiğini ifade etti.
     Ormanlarda görülen tırtılların ağaçlara çok büyük zarar verdiğini belirten Arbaz, tırtıllarla mücadele çalışmaları kapsamında doğaya keklik bıraktıklarını söyledi.
     Keklik popülasyonunun artırılmasının önemine dikkati çeken Arbaz, Keklik neslinin devamı için doğaya keklik bırakıyoruz. İnşallah doğada gelişir, çoğalır. İnsanlar da doğaya duyarlı olur. Özellikle kekliklerin avlanmaması gerekiyor. Çünkü bu hayvanların doğada yaşaması çok önemli dedi.
     Hozat Orman İşletme Şefliği tarafından 200 kekliğin doğaya bırakıldığını hatırlatan Arbaz, Bugün ise onun devamı olarak Mazgirt ilçesinde 100 kekliği doğaya saldık. İnşallah doğaya uyum sağlarlar diye konuştu.
     Arbaz, doğaya keklik bırakmaya devam edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide tırtılla mücadele için doğaya keklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER