Tuncelide muhtarlar afet konusunda bilgilendirildi

Tuncelide muhtarlar afet konusunda bilgilendirildi


TUNCELİ (A.A) - Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Memiş, il genelindeki köy ve mahalle muhtarlarına afet eğitimi verildiğini bildirdi.
     Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında il genelindeki 213 köy ve mahalle muhtarını başta deprem olmak üzere yörede sıkça yaşanan çığ, heyelan, orman yangını ve sel konularında bilgilendirdiklerini belirtti.
     Çalışmaların Vali Mustafa Taşkesenin talimatıyla başlatıldığını ifade eden Memiş, Muhtarlarımıza, müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan Türk Kızılayı gönüllü eğiticileri tarafından afet zararlarını azaltma ve afetlere karşı hazırlıklı olma bilinci oluşturmak amacıyla bilgilendirme çalışması yürütüldü. Çalışmanın son derece verimli olduğu kanaatindeyim. Artık muhtarlarımız afetlere daha farklı bir gözle bakıyor dedi.
     Memiş, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında toplum liderlerinden öğretmen ve din görevlilerine yönelik eğitimlerin de planlandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide muhtarlar afet konusunda bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER