Tuncelide KÖYDES Projesi çalışmaları

Tuncelide KÖYDES Projesi çalışmaları


TUNCELİ (A.A) - Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, KÖYDES Projesi kapsamındaki çalışmalarının başarıyla sürdürüldüğünü bildirdi.
     Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceliye 2012 yılında Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) yatırımları için 6 milyon 928 bin lira ödenek gönderildiğini belirtti.
     Köylerin ulaşım, içme suyu, kanalizasyon sorunlarını KÖYDES Projesi kapsamında önemli ölçüde çözdüklerini ifade eden Şimşek, Bu yıl Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreterliği olarak ilimize aktarılan ödenekle köy yollarında 15 kilometre birinci kat, 4 kilometre ikinci kat, 207 kilometre bakım onarım, 79 kilometre stabilize, 13 kilometre ham yol, 7 kilometre tesviye yol, 1 kilometre beton yol, 163 metreküp taş duvar, 4 adet menfez ve 1 adet köprü yaptık. Sonuç itibariyle köy yollarında planladığımız 78 projenin 58ini tamamlamış olduk. 17 projemiz devam ediyor ve 3 proje de ihale aşamasında. İçme sularında ise 32 projeyi tamamladık. 21 projemiz devam ediyor ve 2 projemiz de ihale aşamasındadır. Yine atık su projeleri kapsamında planladığımız 7 projeden 3ünü tamamladık. 3 devam ederken 1 projemiz de ihale aşamasında diye konuştu.
     KÖYDES çalışmalarıyla susuz köy kalmadığını belirten Şimşek, 2012 yılının başarılı bir yıl olduğunu söyledi. Şimşek, hedeflerinin tüm köy yollarını aynı standarda kavuşturmak olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide KÖYDES Projesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER