Tuncelide karla mücadele çalışmaları

Tuncelide karla mücadele çalışmaları -İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şimşek: Hasta nakli ve acil durumlar için gelen talepler öncelikli olarak değerlendirilerek, günün her saatinde gerekli müdahale yapılmaktadır


TUNCELİ (A.A) - Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.
     Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kış programı kapsamında, kar mücadele çalışmalarını merkeze ve 7 ilçeye bağlı yerleşim birimlerinde sürdürdüklerini kaydetti.
     Toplam 3 bin 336 kilometrelik yol ağları bulunduğunu anlatan Şimşek, il genelinde 197 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirtti. Karla mücadele çalışmalarında öncelikli olarak yerleşik nüfusun yoğun olduğu ve birden çok köyün ulaşımını sağlayan grup köy yollarına, karakol ve güvenlik noktaları yollarına ekiplerin yönlendirildiğini ifade eden Şimşek, Daha sonra ise münferit köy ve mezra yollarına ekipler yönlendirilerek çalışmalar koordine ediliyor. Hasta nakli ve acil durumlar için gelen talepler öncelikli olarak değerlendirilerek, günün her saatinde gerekli müdahale yapılmaktadır. Ekiplerimiz 112 Acil Servis ile koordineli çalışarak acil hastalara ulaşılıp hastaneye getirilmesini sağlamışlardır. Ayrıca yemi biten küçükbaş hayvanlara yem ulaştırılabilmesi için mezra yollarının ulaşıma açılması da sağlanmıştır diye konuştu.
     İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 12 dozer, 9 greyder, 3 kar makinesi, 6 Beko Loder (kazıcı-yükleyici), 5 pikap, 2 kar bıçaklı kamyon ve 2 kamyonla il genelinde karla mücadele çalışmalarını yürüttüğünü aktaran Şimşek, Köy ve mezralarda yaşayan nüfusun, ulaşım konusunda kış mevsiminin olumsuz şartlarından en az şekilde etkilenmesi için 24 saat çalışmalar sürdürülüyor dedi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide karla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER