Tuncelide Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu

Tuncelide Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu düzenlenecek


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu düzenleneceği bildirildi.
     Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES kapsamında yürütecekleri Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu ile kentte ihtiyaç duyulan kalifiye operatörlerini yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Kursun 5 ay süreceğini belirten Şimşek, teorik ve uygulamalı eğitim verilecek kursa katılacak kursiyerlerin 19 Martta noter huzurunda yapılacak kurayla belirleneceğini bildirdi.
     Şimşek, şunları kaydetti:
     2012 yılında aynı projeyi yapmış ve 25 kursiyeri başarıyla yetiştirmiştik. Bu yıl da 30 işsiz gencimize kendi atölyemizde pratik ve uygulamalı dozer ve ekskavatör operatörlüğü eğitimleri vererek, onları meslek sahibi yapacağız, ilimize de eğitimli ve yetişmiş eleman kazandıracağız. Kursumuz sonucunda başarılı olan kursiyerlere iş makinesi kullanım belgesi ve sertifikası vereceğiz. Ayrıca kursiyerimize kurs süresince günlük 15 lira ücret ödeyeceğiz.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER