Tüketicilere kasa fişi konusunda uyarı

Tüketicilere kasa fişi konusunda uyarı


SİNOP (A.A) - etiket' title='Sinop haberleri'>Sinop Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayati Yaşar, vatandaşların marketlerde yaptıkları alışveriş sonrasında aldıkları malların etiketlerini mutlaka kontrol etmesi gerektiğini belirterek, yapılan şikayetler üzerine bazı marketlerde etiket fiyatı ile kasa fiyatının farklı olduğunu tespit ettiklerini, tutanak düzenleyerek para cezası uyguladıklarını söyledi.
     Tüketici konusunda çok hassas davranış gösterdiklerini ifade eden Yaşar, Son günlerde müdürlüğümüze yapılan şikayetler üzerine gerçekleştirilen denetimlerde özellikle büyük marketlerde etiket fiyatıyla kasa fiyatı kontrol edildiğinde fiyatların farklı olduğunu tespit ettik. Biz de hemen usulsüzlük yapan marketler hakkında tutanak düzenleyerek idari para cezası uyguladık dedi.
     Yaşar, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 12. maddesinde, etiket, fiyat ve tarife listelerinde belirtilen fiyat ve kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat üzerinden satış yapılır dendiğini anımsatarak, Bu nedenle, tüketicilerimizin alışveriş sonrasında kasa fişi ile etiket fiyatlarını karşılaştırmalarını, olumsuz bir durumla karşılaştıklarında mağaza ve market yöneticilerine durumu bildirmelerini, gereği yapılmazsa Alo 175 Tüketici Bilgilendirme Hattına veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne durumu bildirmeleri gerekir diye konuştu.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Tüketicilere kasa fişi konusunda uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER