TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Aydın:

TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Aydın: -Karşılıksız çek sayısının artması, çekte hapis cezasının kaldırılmasının yanı sıra piyasadaki nakit sıkıntısına da bağlı


ANKARA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, karşılıksız çek sayısının 2012 yılı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 56 artmasının, çekte hapis cezasının kalkmasının yanı sıra piyasadaki nakit sıkıntısına bağlı olduğunu bildirdi.
     Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan karşılıksız çek sayısının 2012 yılı Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 56,1 artışla 81 bin 857 adede yükseldiğini hatırlattı.
     Bu ciddi artışın yalnızca yasa değişikliği ile ilgili olmadığını ifade eden Aydın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Çekte hapsin kalkması muhakkak karşılıksız çek artışında önemli bir etken. Ancak rakamların bu kadar artmasının tek sebebi değil. Zira işini dürüstçe yapan esnaflar ve tüccarlar, çekinin karşılıksız çıkması halinde 10 yıl çek yasağı ile karşı karşıya kalacağını ve ticari itibarının zedeleneceğini bilir. Bu bilinçle hareket eden hiç kimse de karşılıksız çek vermez. Ancak bugünkü piyasa koşulları yüzünden ödeme güçlüğü çeken önemli bir kesim var. Ekonomiyi soğutma politikasının bir sonucu olarak piyasalarda yaşanan nakit sıkıntısı, karşılıksız çek oranının artmasında ciddi bir etkendir.
    
     Muhabir: Leyla Ataman Özel
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER