TÜGİADdan yaza merhaba partisi

TÜGİADdan yaza merhaba partisi -TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın: Suriye ile yaşanan kriz dolayısıyla üye iş adamlarımız, tedirgin durumda -Ülkemizin bütünlüğü ve güçlü duruşu için iş adamları olarak ülkemizin yanın


ANKARA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, Suriye ile yaşanan kriz dolayısıyla üye iş adamlarının tedirgin durumda olduğunu bildirerek, Ülkemizin bütünlüğü ve güçlü duruşu için iş adamları olarak ülkemizin yanında yer alacağız dedi.
     TÜGİAD üyeleri, Kronos Otelde düzenlenen yaza merhaba partisinde buluştu.
     Aydın, parti öncesinde yaptığı konuşmada, TÜGİADın Türkiye genelinde 800 üyesi bulunduğunu, 54 sektörde faaliyet gösteren 2 bin şirketiyle 450 bin kişiye istihdam sağladığını ifade eden Aydın, yaklaşık 1,5 milyon kişiye iş ve aş kapısı olduğunu kaydetti.
     TÜGİAD Ankara Şubesinin 200 kişilik seçkin genç iş adamından oluştuğunu ifade eden Aydın, TÜGİAD üyesi iş adamlarının ulusal ve uluslararası projelerde dünyanın her yerinde her türlü sektörde başarılarıyla yer bulmuş özellikle komşu ülkeleriyle inşaat ve enerji sektöründe ciddi atılımlar yaptıklarını bildirdi.
     Yılda ortalama 45 milyar dolar ticari hacmi olan 16 milyar dolar ithalat 12 milyar dolar da ihracat payına sahip olduklarını anlatan Aydın, Türkiyede yalnızca ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da ülkenin her türlü sorunuyla sivil toplum bilinci içinde duyarlı bir dernek olma esasıyla da genç işadamlarının öncü sesi olmuştur diye konuştu.
     Yaz mevsimine girilmesi dolayısıyla sivil toplum kuruluşu olarak üyelerle ve konuklarla yaza merhaba partisiyle buluştuklarını belirten Aydın, TÜGİADın ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğini kaydetti.
    
     -Suriyedeki kriz-
    
     TÜGİAD üyesi iş adamlarının Suriyede 1 milyar dolar civarında ticaret hacmi bulunduğunu anlatan Aydın, Suriye ile yaşanan kriz dolayısıyla üye iş adamlarımız, tedirgin durumda. Libya ve Kırgızistanda yaşanan durumlar nedeniyle maddi ve manevi zarar gören iş adamlarının aynı durumları yaşamaması temennisinde bulunuyoruz. Ancak ülkemizin bütünlüğü ve güçlü duruşu için iş adamları olarak ülkemizin yanında yer alacağız dedi.
     Ülke ve halk için yaşanacak ticari kayıpların kendileri için önemsiz olacağını vurgulayan Aydın, Suriye için yaşanan krizin ülke refahı için bir an önce çözülmesini istedi.
    
     Muhabir: Arife Yıldız Ünal
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber TÜGİADdan yaza merhaba partisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER