TÜED Eskişehir Şubesi Olağan Genel Kurulu

TÜED Eskişehir Şubesi Olağan Genel Kurulu -BBP Genel Başkanı Destici: -Türkiye, dünyanın büyüyen ekonomilerinden birisiyse bu gelir dağılımının mutlaka alta doğru yayılması lazım -İntibak Yasasının çıkmasından dolayı


ESKİŞEHİR (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye, dünyanın büyüyen ekonomilerinden birisiyse bu gelir dağılımının mutlaka alta doğru yayılması lazım dedi.
     Destici, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Eskişehir Şubesinin Olağan Genel Kurulundan yaptığı konuşmada, Türkiyede hemen hemen her kesimin büyük probleminin olduğunu öne sürerek, her kesimin öncelikle probleminin halledilmesini istediğini kaydetti.
     Çalışan, ücretli ve emekli kesime bakıldığında onlara hak vermemenin mümkün olmadığını ifade eden Destici, şöyle konuştu:
     10 milyona yaklaşmış emeklimizin neredeyse 8 milyonu açlık sınırında yani bin 50 liranın altında maaşa mahkum edilmiş durumda. 500 lira, 600 lira, 700 lira alanlar var. Bütün emeklinin ortalama maaşına bakıldığında bunlar asla açlık sınırının üzerine çıkmıyor. Bunun acilen düzeltilmesi gerekiyor. Türkiye, dünyanın büyüyen ekonomilerinden birisiyse bu gelir dağılımının mutlaka alta doğru yayılması lazım. İntibak Yasasının çıkmasından dolayı emekliler ve çalışanlarımız adına, emeği geçenlere ve milletvekillere, şükranlarımızı sunuyoruz. Emeklilerimiz de bankalardan promosyon almalıdır. Bunun önündeki engel nasıl aşılamıyor, bunu anlamak da güçlük çekiyoruz. Bunu defalarca hükümete ilettik ve konuştuk. Bu, bu kadar zor mu-
     Destici, askerlerden görev malulü olan kimselerin bulunduğunu anlatarak, şunları söyledi:
     Bunların toplam sayısı 8 bin. Terör mağdurlarına 66 bin faizsiz ev kredisi veriliyor. Bize de faizli veriliyor. Biz de faizsiz istiyoruz diyorlar. Çocuğunu askere göndermişsin, orada çalışamaz hale gelmiş. Devlet, 66 bin liralık ev kredisinden faiz alsa ne olur, almasa ne olur- Devlet bununla kalkınacaksa kalkınmasın, batacaksa da batsın. Çok masum talepleri var. Bizim iktidarımızda bütün emeklilerimiz maaşı açlık ve yoksulluk sınırın üzerinde olacak.
    
     -Diğer konuşmalar-
    
     TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da, Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şubesini bugüne kadar gösterdiği faaliyetlerden dolayı tebrik etti.
     Yapılan konuşmalardaki uyarıları ve önerileri not ettiklerini vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:
     Bunların bir kısmı siyasi iradeyle çözülebilecek nitelikte. Bir kısmı da Türkiyenin genel ekonomik dengeleri gözetilerek zaman içinde çözüm yoluna girecek öneriler. Bazı afaki ve nesnel bilgiye dayanmayan, iktidarda hangi siyasi parti olursa olsun bu mevcut koşullarda bu göstergeler altında karşılanması mümkün olmayan öneriler de var. Muhalefetin görevi iktidarın yanlış ve eksik yaptıklarını uygun bir dille iktidara hatırlatmaktır. İktidarın görevi de yapılan bu uyarılardan doğru ve makul olanları dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yapmaktır. Hiçbir iktidar biz yapılabileceklerin en iyisini yaptık, dolasıyla bundan sonra yapacak bir şey kalmadı, bununla yetinelim demez. Birbirimizi eleştirerek, doğru ve yanlışları uygun bir üslup içinde uyararak, demokratik hayatı sürdürmek zorundayız.
     MHP Genel Başkan Yardımcı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel de, herkesin birbirine sarılmaya ve birbirini kucaklamaya ihtiyacının olduğunu bildirdi.
     Emeklilerin yoksulluk sınırını altından maaş aldığını belirten Demirel, Yoksulluk sınırı 1000 lira, yaşam standardı için 4 kişilik ailenin alması gereken maaş 3 bin lira. Bunları konuşmamız gerekiyor. İntibak Yasası çıktı ancak sizin hayata intibakınızı sağlayamadı. Meclis adına özür diliyorum dedi.
     DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal da, bugün Türkiyede ülkenin bölünmesi ya da bölünmemesi üzerine konuşmaların olduğunu belirterek, vatandaşın ekonomisinin ve ekonomik geleceğinin konuşulmadığını iddia etti.
     TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün de, Türkiyenin her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu, emeklilerin ülkenin kurtuluş ve huzuru noktasında üzerine düşen her görevi yapacağını anlattı.
     Genel kurula, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da katıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TÜED Eskişehir Şubesi Olağan Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER