TÜBİTAKta Kılıçaslan Liseleri Türkiye 3.sü oldu

TÜBİTAKta Kılıçaslan Liseleri Türkiye 3.sü oldu


KAYSERİ (A.A) - Genç bilim adamlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 42incisi düzenlenen Liselerarası Proje Yarışmasının Türkiye finallerinde, Kılıçaslan Liselerinin matematik projesi Türkiye 3üncüsü olarak bronz madalya kazandı.
     Geçtiğimiz ay yapılan bölge elemelerinde birinci olan çalışmaların katılımıyla Ankarada yapılan Türkiye finallerinde, bütün projeler bilim insanlarından oluşan jüri üyeleri tarafından dikkatlice incelendi. Yapılan değerlendirmenin ardından Kılıçaslan Liseleri öğrencisi Eyyüp Keleştemur ve Furkan Uzunun Olasılık ve Fibonacci Dizisi Arasındaki İlişkiler konulu matematik projesi Türkiye 3Üncülüğü elde ederek bronz madalyanın sahibi oldu.
     Başarılı öğrenciler bu sonucun ardından para ödülünün yanı sıra önümüzdeki yıl girecekleri üniversite sınavlarında 15 ek puanı da kazanmış oldular.
     Aynı yarışmaya Güneş Işığı ile Aydınlatma Sisteminin Optimize Edilmesi çalışmasıyla katılan Sencer Altıntop isimli öğrenci ise mansiyon ödülüne layık görülerek bin 500 liralık ödül kazandı.
     Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, Bilimsel düşünmenin ve proje hazırlamanın okullarımızda bir gelenek haline gelmesiyle birlikte öğrencilerimiz, hem TÜBİTAK hem de diğer kurumlar tarafından organize edilen yarışmalara çok sayıda projeyle iştirak ediyorlar. Bu yıl 4 projemiz bölge birincisi olarak Ankaraya davet edilmişti, ikisi ödül aldı, özverili çalışmaları ve araştırmaları neticesinde madalya kazanan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimiz Yakup Dinçaltın, Hüseyin İnce ve Asım Taşı kutluyorum dedi.
     (ÇST-İÇR)
<< Önceki Haber TÜBİTAKta Kılıçaslan Liseleri Türkiye 3.sü oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER