TTKda metan gazından etkilenme

TTKda metan gazından etkilenme -Maden ocağındaki galerinin başka bir bölümünde mahsur kalan 6 işçi, yer üstüne sağ çıkarıldı


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Taş Kömürü (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki galerinin başka bir bölümünde mahsur kalan 6 işçi yer üstüne sağ çıkarıldı.
     TTK Genel Müdürü Burhan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden ocağının -630 kodunda kömür degajının ardından açığa çıkan metan gazı nedeniyle, kömür ocağının başka bir bölümünde mahsur kalan ve gaz nedeniyle yer üstüne çıkarılamayan 6 işçiye ulaşıldığını söyledi.
     Sağlık durumları iyi olan işçilerin yer üstüne çıkarıldığını ve kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğünü aktaran İnan, şunları kaydetti:
     Metan gazından etkilenen ve göçük altında kalan işçilerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Son tespitlerimize göre, gazdan etkilenen ve göçük altında kalan işçi sayısının 9 olduğunu belirledik. Özel firma ile yaptığımız görüşme sonucunda, köyündeki kar nedeniyle işe gelmediğini belirlediğimiz maden işçisinin yerine, başka birinin görevlendirildiğini tespit ettik. 9 madenciden 8inin hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz. Bu rakam cenazelerin tamamına ulaştıktan sonra kesinlik kazanacak.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber TTKda metan gazından etkilenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER