Trakya, EMİTT Fuarında görücüye çıkacak

Trakya, EMİTT Fuarında görücüye çıkacak -Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Üstün: -Bu yılki fuarda, Trakyayı iller bazında değil de temalar bazında tanıtmak gibi bir yöntem belirledik


TEKİRDAĞ (A.A) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, bu yıl 17cisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) Trakyayı iller bazında değil de temalar bazında tanıtma yöntemini belirlediklerini söyledi.
     Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge ajansı olarak özellikle turizm konusunda bölgeyi tanıtmanın yükümlülükleri arasında bulunduğunu belirterek, EMMİTin bir parçası olmak istediklerini aktardı.
     Trakyanın EMİTTte bugüne kadar belirli illerin parçalanmış standlarında tanıtıldığına işaret eden Üstün, Bizim Trakya olarak bir ortak dilimiz var, yani bizim yemeğimiz bir ortak dil, giysimiz ortak dil, müziğimiz ortak dil, belirli tarih ve kültür eserlerimiz bir ortak dil. Şimdi bu ortak değerleri ortak bir çatı altında anlatmak kadar da doğru birşey olamaz diye konuştu.
    
     -Temalar bazında tanıtacağız-
    
     Üstün, geçen yıl tanıtım standlarının ortak çatı altında olduğunu fakat bu yıl iller bazında ayrıldıklarını belirterek, Bu yılki fuarda, Trakyayı iller bazında değil de temalar bazında tanıtmak gibi bir yöntem belirledik. Çünkü alışılmışın dışına çıkmak gerekiyor ki insanların aklındaki Trakya imajından daha farklı bir söylem ile onlara bölgeyi tanıtabilelim şeklinde konuştu.
     Tematik çalışmada tarih-kültür, doğa turizmi ve ekstrem sporlarla yemek kültürü başlıkları altında bölgenin özelliklerini ön plana çıkaracak hazırlık yaptıklarını anlatan Üstün, bu konuda güzel bir sınav vereceklerini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.
     Bu yıl, 24-27 Ocakta TÜYAPta 17cisi düzenlenen EMİTTe 70 ülke ve yüzlerce turizm merkezinden 4 bin 500 katılımcının davet edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Trakya, EMİTT Fuarında görücüye çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER