Trakyayı belgeselle tanıtacaklar

Trakyayı belgeselle tanıtacaklar -Paramotor pilotları, havadan görüntüledikleri Trakyanın belgeselini hazırlayacak (Fotoğraflı - Gürüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Paramotor pilotları, havadan görüntüledikleri Trakyanın belgeselini hazırlayacak.
     Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü (TEDOHAVK) Başkanı Kadir Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp üyesi paramotor pilotları ile Tekirdağ ve ilçelerinin görüntüsünü ve fotoğraflarını çektiklerini söyledi.
     Trakya Gökyüzüyle Buluşuyor projesi kapsamında belgesel hazırlayacaklarını belirten Aksoy, 3 paramotor pilotu ile Tekirdağdan Edirneye havalandık ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle rotamızı değiştirerek Kırklarelinin Vize ilçesine bağlı Kıyıköye indik. Yolculuk boyunca üzerinden geçtiğimiz yerleşim birimlerinin görüntülerini kaydettik, çektiğimiz görüntüleri belgeselde kullanacağız diye konuştu.
     Şarköy, Tekirdağ, Muratlı, Kıyıköy, Saray, Keşan, Lüleburgaz ve Edirnenin bir bölümünü fotoğrafladıklarını anlatan Aksoy, farklı projeler de hazırladıklarını bildirdi.
     Ocak ayında güneybatı rüzgarını yakaladığımız zaman gerçekleştirmeyi planladığımız Üç Deniz Projesi var diyen Aksoy, Paramotorla hiç inmeden Ege Denizinden, Saros Körfezinden kalkacağız, oradan Marmara Denizine Şarköy kıyısına geleceğiz, Şarköy kıyısından da 150 kilometre sonra Kıyıköye, yani Karadenize ulaşacağız şeklinde konuştu.
     Dünyada 3 denizi geçen paramotor pilotu bulunmadığını iddia eden Aksoy, kendilerinin 10 pilotla bir ilki başaracaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Trakyayı belgeselle tanıtacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER