TRAKABın 26 maddesi hakkında yürütmeyi durdurma

TRAKABın 26 maddesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi -Danıştay 6. Dairesinin 1/100 bin ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planının 26 maddesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği belirti


TEKİRDAĞ (A.A) - Danıştay 6. Dairesinin Kırklareli, Edirne ve Tekirdağı ilgilendiren 1/100 bin ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planının (TRAKAB) 26 maddesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği belirtildi.
     Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Danıştay 6. Dairesinin dava konusu plan ve hükümlerinin yönetmelikte belirtilen revizyon gerekçelerine, usullere ve planlama ilkelerine uygun hazırlandığı, bu gerekçeyle planın tümü hakkında yürütmenin durdurulması istemini reddettiği, 26 madde hakkında ise yürütmenin durdurulmasına karar verdiği bildirildi.
     Plan politikaları kapsamında 7, arazi kullanım kararları kapsamında 8, plan hükümleri kapsamında 9 ve yargı kararları kapsamında 2 madde hakkında planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar verildiği kaydedilen açıklamada, durdurma gerekçesinde Tekirdağı ilgilendiren 18 madde bulunduğu ifade edildi.
     Açıklamada, valilik ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün çevrenin korunması amacıyla Ergene Havzasında yoğun çalışmalar yaptığı, Tekirdağı ilgilendiren 18 madde hakkında değişiklik ve revizyon yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bulunduğu vurgulandı.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber TRAKABın 26 maddesi hakkında yürütmeyi durdurma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER