Trafikteki tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi

Trafikteki tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi -Özel Halk Otobüsleri Başkanı Şanlı: Firma yetkilimizin ara sokağa çağrılarak silahla tehdit edilmesi ve ateş edilmesi basit bir olay değil. Yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmazsa 200


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Bir firma yetkilimizin ara sokağa çağrılarak silahla tehdit edilmesi ve ateş edilmesi basit bir olay değil. Yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmazsa 200 şoförle Ankaraya siyasilere gideceğiz dedi.
     Şanlı, firmada düzenlediği basın toplantısında, dün akşam trafikte yaşanan bir olaydan sonra ara sokağa çağrılan firma yetkililerine silahla ateş edildiğini söyledi.
     Uzun zamandır minibüsçülerle hem sözlü hem fiili olaylar yaşadıklarını öne süren Şanlı, şöyle konuştu:
     Dün akşam trafikte yaşanan bir tartışmanın ardından 4 şahısla bir yetkilimiz arasında geçen silahlı olay basit bir olay değil. Bu şahıslar trafikteki tartışmanın ardından şirketi arıyorlar ve küfürlü bir şekilde yetkilimiz Nuri Beyin numarasını istiyorlar. Daha sonra Nuri beni arasın diyorlar ve telefon numaralarını bırakıyorlar. Olayın Nuri Beye anlatılması üzerine yetkililerimiz şoförü garaja çağırıyorlar ve kamera görüntüsünü izliyorlar. Nuri Bey de bırakılan numarayı arıyor. Telefonda küfürler ederek bir yere çağırıyorlar. Sonra başka bir yere çağırıyorlar. Nuri Beyde çağrılan yere gidiyor. Daha Nuri Beyi görür görmez bagajdan pompalı tüfeği çıkarıp önce bir el havaya daha sonra Nuri Beye doğru ateş ediyorlar. Bu sırada bizim arkadaşlarımızda olay yerine ulaşıyorlar. Nuri Bey tüfeğe elini dokunmasa orada büyük bir facia yaşanabilirdi. Diğer 3 kişi de araçtan bıçaklarla iniyorlar. Emniyete yakın olduğu için polisler olay yerine geliyor. Orada bıçaklı 2 şahsı bizim elemanlarımız yakalıyor. Daha sonra emniyet ekiplerimiz 4 şahsıda gözaltına aldılar.
     Büyük bir faciadan dönüldüğünü kaydeden Şanlı, şöyle devam etti:
     Ara sokağa çağrılması, ateş etmesi çok büyük bir olay. Bu şahıs daha önce de cinayetten sabıkalı olarak içeride yatıp çıkmış. Bizimle hiçbir husumeti yok. 4 kişinin birden arabadan inmesi küfür etmesi böyle bir olayın yaşanması normal değil. Hepimiz trafikte tartışıyoruz sıkıntı yaşıyoruz. Bundan bir hafta öncede yine bir hastane önünde olay olmuş 61 yaşındaki bir şoförümüz darp edilmişti. Afyonkarahisardaki toplu taşıma işini bırakmamıza yöneliktir. Ama bizlerin sabırları da taştı. Bizler kavga ve gürültüden yana değiliz. Bizler ekmeğinin peşinde olan insanlarız. Ama yaşanan sıkıntılardan dolayı bizler çalıştıracak şoför bulmakta zorlanıyoruz ama artık bizim de sabrımız taştı.
     Şanlı, yapılanların tamamen kendilerini yıldırmaya yönelik olduğunu, yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmazsa 200 şoförle Ankaraya siyasilere gideceğini sözlerine ekledi.
     Dün akşam saldırıya uğrayan firma yetkilisi Nuri Yeşilçayır da yaşanan saldırıdan canını zor kurtardığını iddia ederek, gerekli yasal girişimleri başlattığını söyledi.
    
     -Olay-
    
     Afyonkarahisarda bir özel halk otobüsü şoförü ile trafikte tartışan 4 kişi, ara sokağa çağırdıkları özel halk otobüsü yöneticilerine pompalı tüfekle 2 el ateş etmiş, olay yerine gelen polislerin gözaltına aldıkları 2 bıçaklı şahsın ifadeleri doğrultusunda 4 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Trafikteki tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER