Trafik Haftası

Trafik Haftası -"Benim de Acelem Var" projesi kapsamında sürücü ve yayalara öğrencilerden uyarı


NİĞDE (A.A) - Niğde Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Trafik Haftası nedeniyle "Benim de Acelem Var" projesi kapsamında sürücüleri broşür ve pankartlarla uyardı.
     Bankalar caddesinde Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekiplerinin kontrolünde sürücüleri durduran öğrenciler, yayalara öncelik tanımaları için gerekli uyarıları yaptı, büroşür dağıttı.
     AA muhabirine açıklama yapan lisenin İngilizce öğretmeni Salih Esen, etkinliği bir toplum hizmeti olarak planladıklarını, Trafik Haftası olması nedeniyle de Bölge Trafik Müdürlüğünün hazırladığı projeye destek vermek istediklerini kaydetti.
     Avrupada yayaların yaya geçitlerine daha adım atmadan trafikte öncelik sahibi olduklarını belirten Esen, "Bunun Niğdede neden olmayacağını sorguladık ve böyle bir etkinlikle yaya bilincini arttırmak amacı ile etkinlik planladık. Amacımız burada gerçekten bu hassasiyetin bir an önce yürürlüğe girmesi. Etkinliğimizi il merkezinde 3 ayrı noktada yapacağız" diye konuştu.
     Öğrenciler ellerindeki Yayaya Öncelik Medeniyettir, Beni Görünce Dururmusun, Önce yaya, Benimde Acelem Var yazılı pankartlarla yaya geçitlerini kullanarak sürücülerin dikkatlerini çekti.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER