Trabzon Polis Meslek Yüksekokulunda eğitim-öğretim yılı

Trabzon Polis Meslek Yüksekokulunda eğitim-öğretim yılı açılışı


TRABZON (A.A) - Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulunda 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılış töreni düzenlendi.
     Törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Şensoy, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, davetliler ve öğrenciler katıldı.
     Vali Kızılcık, öğrencilere empati yapmalarını tavsiye ederek, Temel hedefimiz evrensel değerler çerçevesinde vatandaşlarımızı hukuk devleti ve demokrasi çerçevesinde mutlu etmektir. Zira sizler bugün polis adayısınız. Sizler vatandaş olarak devletten size nasıl müdahale etmesini bekliyorsanız, yarın polis olduğunuzda da öyle davranın. Bu hem sizlerin hem devletimizin hem de 75 milyon vatandaşımızın huzur ve güveni açısından önemlidir dedi.
     Kamu görevlileri olarak yapılan doğru ve yanlış hareketin Türkiyeyi bağladığının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Vali Kızılcık, Bizlerin yaptığı görevlerde, iyi veya yanlış hareketler şahıslar tarafından yapılan hareketler olarak değerlendirilmez. Türkiye Cumhuriyeti kamu görevlilerinin yaptığı yanlış ve doğrular olarak uluslararası arenaya yansımaktadır. Bunun sonucu olarak ülkeler gelişmiş veya gelişmemiş devlet olarak değerlendirilir diye konuştu.
     Yaklaşık 30 yıldır Türkiyenin bölücü terör örgütü ile mücadele ettiğini kaydeden Vali Kızılcık, şunları söyledi:
     Maalesef son aylarda terör örgütünün saldırılarının arttığını görmekteyiz. Bunun onların son hamleleri olduğunu görüyoruz. Şundan herkes emin olsun, bu ülke birlik ve bütünlüğünü toplumun her alanında, tüm vatandaşlarının yüksek inancı, imanı ve güveni sayesinde sonuna kadar yaşamaya devam edecektir. Verilecek bir milim toprağımız yoktur. Türkiye Cumhuriyetinin tüm unsurları, terörle mücadelenin sonuna kadar yürütülmesi kararlılığındadır.
     Konuşmaların ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ersan Bocutoğlu tarafından yeni başlayan 258 öğrenciye ilk dersi verildi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Polis Meslek Yüksekokulunda eğitim-öğretim yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER