Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Revi:

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Revi: 2013 yılının tahmini yatırım bütçesi 45 milyon


TRABZON (A.A) - Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, 2013 yılı tahmini bütçenin 45 milyon olduğunu bildirdi.
     Revi, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonun büyükşehir olmasının ardından kapanacak olan İl Genel Meclisi ve Özel İdaresinin, 2014e kadar sürecek yatırım faaliyetleri için bütçe hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.
     Trabzon İl Özel İdaresinin, kendi öz kaynaklarından yaratacağı gelir ile bütçesinin tahmini 45 milyon olarak belirlediğini vurgulayan Revi, şöyle devam etti:
     2014e kadar İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremiz tam gaz çalışacak. 2014de büyük şehir olacak olan Trabzonun kırsalını bu anlamda hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Tahmini bütçenin yarısı cari harcamalara, 20 milyon lirası da yatırıma dönük planlandı. Meclis, en büyük payı eğitime ayırdı. 2013 yılı bütçesinde istihdamın arttırılması ile ilgili olarak da yapılacak çalışmalara 10 milyon lira ayrıldı. İl Özel İdaresi bir çok yatırımda hizmet alımı yapıyor, bu da istihdam olarak Trabzon iş dünyasına katkı sağlıyor. Mali yatırım bütçesinin en fazla payını ise milli eğitime ayırdı. 7 milyon 815 bin lira Trabzon milli eğitimine pay verecek olan İl Genel Meclisi, MOBESE ile ilgili olarak da Trabzon Emniyet Müdürlüğüne 100 bin liralık bir kaynak ayırdı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Revi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER