Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Revi:

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Revi: Artık katı atıkla ilgili yeni projeler araştırmalı ve uygulamalıyız


TRABZON (A.A) - Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, artık katı atıkla ilgili yeni projeler araştırmak ve uygulamak gerektiğini söyledi.
     Revi, İl Genel Meclisinin Haziran ayı toplantısında, Trabzon ve Rize İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) tarafından Araklı ilçesinin Turup mevkisinde yapılması planlanan ve ihale edilen katı atık tesisiyle ilgili tartışmalara değindi.
     TRABRİKAB Meclisinin bir üyesi olduğunu ifade eden Revi, İl Genel Meclisimiz adına oradayım. Şu anda depolama alanı olarak kullanılan Çamburnu Beldesi Kutlular mevkisindeki katı atık depolama tesisinde de zaman zaman sıkıntılar yaşandı. En son orada bir duvar çöktü ve koku olayı baş gösterdi. Ama yeni tesiste bu gibi sorunların yaşanmayacağı kanaatindeyim. Elbette daha önceden turizm alanı olarak belirlenen yerlere bu gibi tesislerin yapılmasına ben de karşıyım. Bu nedenle bu gibi tesislerin daha detaylı bir araştırmadan sonra en uygun yere yapılabilmesi için gerekli çalışmaları biz de destekleyeceğiz dedi.
     İl Genel Meclisi olarak yeni çöp projelerinin uygulanması noktasında Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından gündeme getirilen Çöpün Kaynağından Ayrıştırılması Projesini desteklediklerini ifade eden Revi, Artık çöple daha doğrusu katı atıkla ilgili yeni projeler araştırmalı ve uygulamalıyız. Meclisimiz ve ilgili komisyonlar bu konuda gerekli çalışmaları yapacaktır. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın gündeme getirdiği kaynağından ayrıştırma projesi ve geri dönüşüm gibi projelere de tam destek veriyoruz diye konuştu.
     Toplantıda söz alan Araklı İl Genel Meclisi Üyeleri Yahya Tilki, Selahattin Çebi ve Salih Ergün de katı atık tesisinin Araklı Turup mevkisine yapılmasına karşı olduklarını belirterek, yeni bir alan bulunması için gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.
     İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Tosun ise konunun bu aşamaya nasıl geldiğini anlamakta güçlük çektiğini ifade ederek, Bu planlama daha önceleri yapıldı ama şimdi gündeme geldi. Bu planlamayı kim, nasıl yaptı- O alanın tam anlamıyla bir turizm cenneti olduğu ifade ediliyor. Böyle bir mekana nasıl çöp tesisi planlanır, anlamak mümkün değil dedi.
     AK Parti Grup Başkanı Uğur Aydın da, konuyla ilgili bir önerge hazırlayacaklarını ve gerekli araştırmanın yapılacağını söyledi.
    
     Muhabir: Aydın Gelleci
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Revi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER