Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yazıcı: Tesislerimiz kullanılıyor, boş değil


TRABZON (A.A) - Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları sonrası sonrası Trabzondaki spor tesislerinin boş durduğu yönündeki eleştirilerin doğru olmadığını belirterek, Tesislerimiz kullanılıyor, boş değil dedi.
     Basın mensupları ile kahvaltılı bir basın toplantısında bir araya gelen Yazıcı, Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları ile birlikte Trabzonda yapılan tesislerin kentin sporuna katkı sağladığını ifade ederek, Trabzon tesisler bakımından zirvede bir kent. Biz bu tesisleri nasıl çalıştırabiliriz nasıl daha iyi insanların hizmetine sunabiliriz bunun üzerine çok yoğunlaştık dedi.
     Oyunlardan sonra bu tesislerin daha aktif kullanılması için antrenör sayılarını yüzde 20 arttırdıklarını ifade eden Yazıcı, Diğer antrenörle beraber bu tesislerde küçük çalışmalarla bu tesisleri doldurmaya başladık. Tesislere servis koyduk. Sayın valimizin başkanlığında onun fikri doğrultusunda bir çalışma başlattık. Haydi çocuklar spora şimdi spor zamanı projeleri ile birlikte 5 bin çocuğumuzu tesislerle buluşturduk diye konuştu.
     Trabzonda özellikle tesislerin boş durduğu yönünde bir söylemin olduğunu dile getiren Yazıcı, şunları söyledi:
     Özellikle bunu Yomradaki cimnastik salonu için söylüyorlar. Ama bu salonu çok yönlü hale getirdik. Tesisler şenleniyor projesi ile turnike sisteminden aldığımız sayaca göre bir haftalık bir veride 6 bin kişinin olimpik havuza girdiğini tespit ettik. Mükerrer de olabilir ama aylık havuzdan yaralanan sporcu, vatandaş sayısı 10 binin üzerinde. Bazen de şikayet geliyor yüzmeye kulvar bulamıyoruz artık yeter gibi. Havuzumuzda bir yoğunluk var. Cimnastik salonumuz 12 branşta faaliyet gösteriyor. Tesislerimiz kullanılıyor, boş değil. Ancak daha yoğun olması gerekiyor. İlçelerdeki spor salonlarımız da bir yoğunluk yaşıyor. Okullardaki spor müsabakalarını bu yıl ilçelerdeki tesislere serpiştirdik.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER