Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 61 vaadin dışında biz Trabzona hizmet başlığı altında 17 proje daha başlattık )


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 61 vaadin dışında Trabzona hizmet başlığı altında 17 proje daha başlattıklarını söyledi.
     Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkünün bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, 1952 yılında doğduğu kentte, Trabzon halkının teveccühüyle en onurlu görev olan belediye başkanlığı görevini 2009 yılından itibaren sürdürmeye gayret ettiğini belirtti.
     Belediyenin sokaktaki işçisinin, şefinin, müdürünün, başkan yardımcılarının ve teknik elemanlarının, Trabzon halkına karşı duydukları sorumluluk hissi ile çalışmaları yürüttüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, Belediye çalışmalarına başladığımızda, 61 Proje isimli bir kitabımızla ortaya çıkmıştık. Bu bizim adeta seçim manifestomuz oldu dedi.
     Gümrükçüoğlu, 61 Proje isimli kitapta vaat ettiklerini yerine getirmenin vicdan borçları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     Teknik ve yasal imkansızlıklarla yapamadıklarımızı bu süreç içinde her zaman halkımızla paylaştık. Modern terminal binası, kadınlar için spor kompleksleri, öğrenci yurdu, MiniaKaradeniz, Karşıyaka Vadisi Rekreasyon Mimar ve Peyzaj Çalışması, Boztepe Teleferik Projesi, Bilim Merkezi, modern semt pazarları, modern balıkçı hali, toptancılar sitesi ve HES projesini yapamadık. Bu 10 projenin başlaması, yer, teknik veya finansal imkansızlık nedeniyle verilemedi.
     Bunların dışındaki 51 projenin kiminin bitirildiğini, kiminin yarılandığını, kiminin ise başladığını anlatan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     61 vaadin dışında biz Trabzona hizmet başlığı altında 17 projeyi daha başlattık. Bu rakamı 61e ilave edecek olursak proje sayısını 78e taşımış bulunmaktayız. Bu 78 projenin 10una başlanmamışsa, 68 proje ile uğraşılmış, başlanmış, yarılanmış, bitirilmiş veya projenin başlığı gereği sürdürülmesi devam ettirilmiştir. Kentler adeta canlı bir organizma gibidir. Yani o kentlerin gelişmesine bağlı olarak hizmet yelpazesi ve hizmet birikimi her zaman artmakta. Dolayısıyla biz 61i, 78 projeye çıkarmışsak, belki sizlerin ve şehrin önerileri ile bunlar zaman içinde görev yapanlarca 98e, 108e, 158e her zaman ulaştırılabilir.
     Gümrükçüoğlu, toplantıda gazetecilerin kentsel dönüşüm, doğalgaz, otopark, yollar ve belediyenin yürüttüğü diğer çalışmalarla ilgili sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER