Trabzonda polisten dayak iddiası

Trabzonda polisten dayak iddiası -İl Emniyet Müdürlüğü: Olayla ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma açılarak devam ettirilmekte olup, idari yönden de konunun tetkiki ve gerekli disiplin işlemlerinin


TRABZON (A.A) - Trabzonda bir kişinin polislerce dövüldüğü iddiasına ilişkin Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı ve olayla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) müfettiş talep edildiği bildirildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 21 Temmuz Cumartesi akşam saatlerinde gerçekleşen kasten yaralama, tehdit ve hakaret olayının tarafı olan bölge esnaflarından Aydın Bnin konuyla ilgili tahkikat çerçevesinde, ifadesine başvurulmak amacıyla usulüne uygun şekilde polis merkezine davet edildiği anlatıldı.
     Aydın Bnin polislerce polis merkezine götürülmek istendiği belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:
     Şahsın polis merkezine görevlilerimiz ile yaya olarak hareket halinde oldukları esnada Aydın Bnin yakınları olan şahıslarca ilgilinin polis merkezine götürülmesinin engellenmeye çalışıldığı, bu esnada sözlü ve fiili mukavemet uygulanması üzerine haber merkezi aracılığıyla bölgeden yardımcı ekip istendiği, karşılıklı yaşanan arbede esnasında istenmeyen ve asla tasvip edilmeyen olumsuzluklar da yaşandığı anlaşılmıştır.
     Olayla ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma açılarak devam ettirilmekte olup, idari yönden de konunun tetkiki ve gerekli disiplin işlemlerinin yapılabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğünden müfettiş talep edilmiştir.
    
     -Polisler hakkında suç duyurusu-
    
     Olayda polisten dayak yediğini öne sürerek Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Aydın Bnin amcasının oğlu Ebubekir B. ise dilekçesinde, olay günü Aydın Bnin iş yeri önünde 2 kişi arasında kavga yaşandığını, kavgada kendilerinin taraf olmadığını savundu.
     Kavgaya karışan 2 kişiden birinin Aydın Bnin kendisine vurduğunu iddia etmesi üzerine polislerce gözaltına alınmak istendiğini anlatan Ebubekir B, Aydın Bnin polislere kavgaya karışmadığını ve iş yerinde kimse olmadığı için polis merkezine daha sonra gelmek istediğini anlattığı belirtildi.
     Kendisinin de polislere amcasının oğlunu daha sonra polis merkezine götüreceğini söylediğini belirten Ebubekir B, polislerin zorla götürmek istediği Aydın Bnin gitmek istememesi üzerine olayı yatıştırmak için araya girdiğini anlattı.
     Ebubekir B, bu sırada olay yerine çağrılan takviye polislerin kendisine ve amcasının oğluna biber gazı sıkarak müdahale ettiğini ve mukavemette bulunmamalarına rağmen feci şekilde dövdüklerini savunarak, yetkilerini kötüye kullanan polislerin cezalandırılmasını istedi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda polisten dayak iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER