Trabzonda atölye eğitimi gerçekleştirildi

Trabzonda atölye eğitimi gerçekleştirildi


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Uygulamalar konulu atölye eğitimi gerçekleştirildi.
     Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı tarafından, şiddete uğrayan kadınların hukuki yollara ulaşırken yaşadıkları zorlukların ortaya çıkarılması ve çözüm yollarının bulunabilmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Uygulamalar konulu deneyim paylaşım toplantısı Zorlu Grand Otelde yapıldı.
     Kadına yönelik şiddetin engellenmesi ve hukuki çözüm yollarının karşılıklı fikir alışverişi ile belirlenebilmesinin amaçlandığı atölye çalışmasına, Trabzon, Rize ve Ordu Barosunda görevli 14 avukat, iki hakim ile vakfın gönüllü eğitmenleri katıldı.
     Atölye çalışmasının açılış konuşmasını yapan emekli Aile Mahkemesi Hakimi İzzet Doğan, Yeni Medeni Kanununda kadına çok güzel haklar sağlandığını söyledi.
     Sorunun iyi yasa yapmak olmadığını ifade eden Doğan, Bizim çok güzel yasalarımız var. Ben çeşitli etkinliklerde İngiliz, Amerikalı ve Avrupanın çeşitli ülkelerinden bir çok hukukçuyla birlikte çalıştım. Bizim yasalarımız çok noktada onlardan geri değil. Yer yer ileri olduğu yerler bile var, ama bizim sorunumuz yasalarımızı yaşama geçirebilmekte dedi.
     Doğan, katılımcılara, Türkiyede kadın hakları var mı sorusunu yönelterek, şunları söyledi:
     Yeni Medeni Kanunu kapsamında gerçekten çok güzel haklar geldi, eşitlik sağlandı. Ama kanun olması başka, eşitlik sağlanması başka. O eşitlikten fiilen yararlanma başka. Kanun var, rafta. Hani derler ya anayasa var, ama rafta. Rafta olunca, faydalanılamayınca dünyanın en iyi yasasını yap bir işe yaramıyor. Önemli olan o yasayı yaşama geçirmek. Yaşama geçirmek ise insan unsuruyla ilgilidir.
    
     Muhabir: Atilla Kurtoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzonda atölye eğitimi gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER