Trabzonda, eğitim kurumlarıyla ilgili toplantı düzenlendi

Trabzonda, eğitim kurumlarıyla ilgili toplantı düzenlendi


TRABZON (A.A) - Trabzonda, eğitim kurumlarıyla ilgili toplantı gerçekleştirildi.
     Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Toplantı Salonunda, Dershanelerin ve Özel Eğitim Kurumlarının Karşılaştığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu toplantı düzenlendi.
     Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, TTSO Meclis Üyesi Emanullah Tüfekçioğlu, Komite Üyesi İntizam Seyda Durgun ile özel dershane ve okulların temsilcileri katıldı.
     Milli Eğitim Müdürü Kırbaç, toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzonun dershane dışındaki özel eğitim kurumları açısından oldukça zengin bir ortalamaya sahip olduğunu söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, dershaneler yerine okullaşmanızı öneriyoruz açıklamasının üzerine, müfettişlerle birlikte bütün ilçelerde tarama yaptıkları belirten Kırbaç, şunları kaydetti:
     Bizim o bölgede bir okul yapma ihtiyacı olmayan arsalarımızı belirlemeye çalışıyoruz. Trabzonda özellikle Akçaabatta ciddi bir derslik açığımız var. Büyük bir özel okul zinciri Trabzonda okul kurmak için arsa arayışında. Bizler arsa konusunda incelemelerimizi devam ettiriyoruz. Talep eden okullara arsa konusunda yardımcı olmaya çalışacağız.
     TTSO Meclis Üyesi Tüfekçioğlu, Trabzondaki dershanelerde istihdam edilen öğretmen sayısının bin 200 civarında olduğunun altını çizerek, dershanelerin özel okula dönüşmesi durumunda bile bu öğretmenlerin büyük kısmının istihdam edilemeyeceğini savundu.
     Komite üyesi Durgunun özel eğitime yönelik teşvik ve destekleri anlattığı toplantıda, Özel Ata Koleji Kurucu Müdürü Yasemin Atasoy ise Trabzonda özel okul algısının değiştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzonda, eğitim kurumlarıyla ilgili toplantı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER