TPAOnun 58. kuruluş yıl dönümü

TPAOnun 58. kuruluş yıl dönümü -TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Demir: -TPAO olarak vizyonumuz, ülkemizin doğal gaz ve petrol ihtiyacını karşılamaktır


ADIYAMAN (A.A) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir, TPAO olarak vizyonlarının Türkiyenin doğal gaz ve petrol ihtiyacının karşılanması olduğunu söyledi.
     Demir, TPAOnun 58. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaşı ziyaret ederek, TPAOnun çalışmaları ve Adıyamanda yapılan petrol çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     TPAOnun 10 Aralık 1954te Türkiyenin Milli Petrol Şirketi olarak kurulduğunu belirten Demir, TPAO olarak vizyonumuz ülkemizin petrol ve doğal gaz ihtiyacını karşılamaktır. TPAOnun vizyonu, ülkemizin petrol ve doğal gaz ihtiyacını karşılayan, bölgesinde etkin bir dünya enerji şirketi olmaktır. Kurum olarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.
     Adıyamanda ilk petrol 1971 yılında bulunduğunu anımsatan Demir, artan üretim ve sondaj faaliyetleri sonucunda 1992 yılında Adıyaman Bölge Müdürlüğünün kurulduğunu kaydetti.
     Adıyamanda petrol arama çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran Demir, şunları kaydetti:
     O günden bugüne TPAO olarak Adıyamanda petrol arama çalışmalarımız devam etmektedir. Son yıllardaki keşiflerimizle birlikte Adıyamandaki petrol arayışımız ve üretimimiz artarak faaliyetlerimiz sürmektedir. Önümüzdeki yıllarda da inşallah Adıyaman bölgesinin faaliyetleri ve üretimi artarak devam edecektir. Bugüne kadar bizlere her konuda destek olan ve bundan sonra da desteklerini esirgemeyeceğine inandığımız sayın Valimize bizleri kabul etikleri için teşekkür ediyor, kurum olarak şükranlarımızı sunuyoruz.
     Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, TPAOnun Türkiyedeki en köklü köklü kurumlarından olduğunu belirterek, kurumun gerek uluslararası alanda, gerek Türkiyede ve gerekse de Adıyamanda önemli çalışmalar yaptığını anlattı.
     Demirtaş, TPAOnun kuruluşundan bugüne kadar milli ekonomiye önemli katkılar sağlamanın yanında, sosyal sorumluluk projelerine de büyük destekler verdiğini vurgulayarak, kurumun 58. kuruluş yıl dönümünü kutladı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber TPAOnun 58. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER