Torulda, Halk Sağlığı Bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Torulda, Halk Sağlığı Bilgilendirme toplantısı düzenlendi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Torulda, Halk Sağlığı Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Gümüşhane Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda, Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyeni Burcu Akagün, Sağlıklı Beslenme, Obezite, Fiziksel Aktivite ve Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması, psikolog Vahit Yabancı ise Anne, Baba ve Ergen İletişimi konularında sunum yaptı.
     Diyetisyen Akagün, obezitenin küresel boyutta önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde obezite oranı her geçen gün artış göstermektedir. Obezite ile mücadelede topluma yeterli ve dengeli beslenmeyle birlikte düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması, obezite ve obeziteyle ilişkili hastalıkların görülme sıklığını giderek azaltacaktır dedi.
     Psikolog Yabancı ise ergenliğin bireyin hassas olduğu dönem olduğunu ifade ederek, Bu dönemde ergen tedirgin ve eleştiriye kapalıdır. Anne ve babalar bu davranışların geçici olduğunu bilerek davranmalı ve sabırlı bir şekilde çocuğuyla iletişim kurmalıdır. Böylelikle bu hassas dönem hem aile hem de ergen tarafından daha rahat atlatılmış olur şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Torulda, Halk Sağlığı Bilgilendirme toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER