Toplum Yararına Çalışma Programı

Toplum Yararına Çalışma Programı -Program kapsamında Trabzon Belediyesinde 300 işçi 9 ay süreyle çalışacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesi ile İŞKURun ortaklaşa gerçekleştirdiği Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Trabzon Belediyesinde 300 işçi çalışıyor.
     Trabzon genelinde su ve kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi ve Trabzon şehrine yeni peyzaj alanlarının kazandırılması, park ve bahçelerin bakımı adlı iki proje kapsamında 15 Ekimde işbaşı yapan işçiler, 9 ay süreyle belediyede çalışacak.
     Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, istihdama katkı sağlamak amacıyla sürekli yeni projeler geliştirdiklerini belirtti.
     Görev süresince Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKURa sundukları 14 projede bin 700 kişinin geçici süreyle de olsa istihdamını sağladıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, Bunun yanında İŞKUR ile meslek edindirme projeleri de gerçekleştiriyoruz. İŞKUR ile düzenlediğimiz 36 kursta 770 vatandaşımız meslek sahibi yapıldı. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz 30 kursta ise 3 bin 528 vatandaşımız meslek sahibi oldu. Bu kurslara katılıp de meslek sahibi olanların birçoğunun işe girmiş olmasından dolayı ayrı bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim dedi.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Toplum Yararına Çalışma Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER