Toplum Yararına Çalışma Programı

Toplum Yararına Çalışma Programı -Gümüşhane İşkur Müdürü Aşıcı: Hayata geçirilen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 127 kişiye iş imkanı sağlandı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane İşkur Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, hayata geçirilen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 127 kişiye iş imkanı sağlandığını söyledi.
     Aşıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 44 program yürüttüklerini belirterek, Bu programlar sayesinde istihdamı sağlanan bin 127 kişiye aylık asgari ücret üzerinden ödeme yapılıyor. Çalışanlar sigortalı sayılıyor ve finansmanları Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanıyor dedi.
     Yeni öğretim yılının başlaması ile birlikte il genelindeki okullarda çalışmak üzere ayrıca 500 kişiye daha iş olanağı sağlanacağını vurgulayan Aşıcı, şunları kaydetti:
     Ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi, kanalizasyon, yol ve su gibi kamusal alt yapının yenilenmesi, köylerin çevre temizliği, çevre temizliği, mezarlıkların ağaçlandırılması, bakımı, temizliği, camilerin temizliği, tarihi ve kültürel mirasın korunması, bakımı gibi hayata geçirdiğimiz 44 adet Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 127 kişi istihdam ediliyor. Okulların açılması ile birlikte bu rakama 500 kişi daha ilave edilerek, istihdamı sağlanan kişi sayısı bin 627ye çıkacak.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Toplum Yararına Çalışma Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER